20240513 135737 (1)

Zijn het de Engelse woorden of gaat het erom hoe je ze gebruikt?

Zijn het de Engelse woorden of gaat het erom hoe je deze woorden gebruikt?

Vandaag was het zover op bezoek naar onze eerste school. De Castle Bridge School, Manhattan New York.

Wat voelde ik mij dankbaar en o zo’n bofkont dat ik hier mag rondlopen.

Elke maandag wordt er op deze school gestart met een community sing. Voor mij een bewijs wat muziek voor mensen kan betekenen. Ik voelde zoveel verbondenheid, vrolijkheid positivisme en saamhorigheid. Ik wilde eigenlijk direct m’n collega’s bellen en vragen of ze het Molenveldlied alvast even uit het stof kunnen halen 😉

Maar wat een mooie opening van een week. Samen met ouders, kinderen en leerkrachten zingen. Je zag ouders met een glimlach naar buiten lopen, kinderen met plezier naar hun klaslokalen gaan en leerkrachten die zachtjes nog even doorzongen.

De Castle Bridge school een tweetalige school half Engels, half Spaans heeft als uitgangspunt een anti-racist community te zijn. In deze school telt écht iedereen mee. Dat zie je, dat voel je en dat hoor je. Dat zie je vooral in de verbinding tussen kinderen onderling, de verbinding tussen kinderen en de leraren. Je hoort het in de manier waarop leraren over hun leerlingen vertellen. Je voelt het in de open, veilige en relaxe sfeer die er hangt op Castle Bridge.   Een teacher op de Castle Bridge school beschrijft wat hij/zij ziet gebeuren zonder daar een oordeel over te geven.  Een mooie inspiratie zin die ik vandaag hoorde van José een leerkracht op Castle Bridge en onze begeleider van vandaag. Even when you are having a hard time we want you to be with us. 

M’n hoofd tolt na deze eerste echte schooldag. Zoveel indrukken om te verwerken en al het moois van New York en de gesprekken onderling. Maar enorm veel zin in de dag van morgen. Wat ik vandaag vooral meeneem is dat het allemaal gaat om de human to human connection. 

Recommended1 recommendationPublished in Geen categorie

Deel deze post

5 reacties

 1. Ja, daar gaat het om Mirjam: van mens tot mens, dat je echt tot op de kern gaat van wie iemand is. Dat je dit aan de buitenkant niet altijd ziet … tsja, niets menselijkers dan dat toch … maar het enorme vertrouwen dat het goed is en je, hoe ingewikkeld het ook kan zijn, er met elkaar uit gaat komen … dat is toch wat je ieder mens (groot of klein) toewenst in het leven.
  Geniet van de volgende bezoeken, ik ben benieuwd op welke wijze deze scholen jou verder inspireren.

 2. Hoi Mirjam,
  Mooi om je blog te lezen. Het oordelen is iets waar we snel toe geneigd zijn. Daar kunnen we nog wel wat in leren.
  Ben benieuwd naar je andere ervaringen en inzichten.
  Geniet van de scholen in Boston.

 3. HaMirjam,

  De connectie en het vertrouwen, dat is waar het om gaat. Mooi om te lezen, ik word er weer even door wakker geschud! Ben benieuwd naar je volgende blog!

 4. Hoi Mirjam,

  Mooi om jouw blog te lezen over vertrouwen, verbondenheid, positiviteit en saamhorigheid.
  Geniet van je verdere ervaringen en heel veel inspiratie toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *