ZIEN En ZIJN 2

ZIEN en ZIJN; ik ben…

CES 2023: we kijken er al 3 jaar naar uit. Met 3 jaar geleden een hele andere wereld, mijn andere wereld. Toen nooit gedacht en nooit gewild, maar nu: ‘pap, kan ik op CES-reis in mei 2023?’. ‘Ja, meisje, dat kan want ik piep er zomaar niet tussenuit’, was zijn antwoord. Dus ik ga. En ik ga met overtuiging. En het voelt alsof ik nog meer ga zien wie ik ben, wie ik al ben. Wie ik wil zijn ook. En wie ik mag zijn. Bij SAAM* ook. De verbinding die leraar José maakte met ons op de CES-conferentie – nota bene via het scherm! – dat is voor mij de kern van onderwijs. Daar zit liefde in, veel plezier, ook trots, een berg aan kennis en vaardigheden, maar vooral veel liefde voor kinderen en voor het vak van leraar-zijn. En kwetsbaarheid, jezelf kennen en weten wat jij nodig hebt om die liefde te blijven geven aan alle kinderen. Die liefde voel ik ook voor alle kinderen en collega’s. Dat is mijn drijfveer. En daarmee ben ik wat ik zeg en zeg ik wie ik ben: ZIEN en ZIJN. Het wordt vast en zeker een prachtige reis, die mijn kostbare tijd waard gaat zijn. En waarvan ik na afloop trots tegen mijn pap kan zeggen dat ik nog meer BEN, heb GEZIEN en kan ZIJN.

Recommended3 recommendationsPublished in Reis2023

Deel deze post

5 reacties

  1. Wat tof Fiona, heel veel plezier. Geniet en leer je mooie “ik” nog meer waarderen!
    Ik ben benieuwd naar alle inspirerende verhalen.

    Liefs Désirée

  2. Fiona, hoe mooi om op zoek te zijn en blijven naar wie jij in de kern bent én hoe je, vanuit jouw unieke zelf, de wereld nog een beetje mooier kan maken. Ik kijk er naar uit om een stukje met je op te mogen lopen in dit proces.

  3. Fionaaaakuh, Dat zeggen en zijn. En dat zien. Hoe mooi is dat. En ja je bent natuurlijk al lang. Misschien kun je thema maken van verbinding in dat verdiepen van je zijn. Waar je ook (professionele) liefde aan toekent. Verbindingen maak je over allerlei letterlijke en figuurlijke grenzen heen. Mooi om die te onderzoeken. Hoe we die kunnen beslechten maar ook soms kunnen opwerpen. Passend bij fundamentele waarden waarvoor jij, waarvoor we SAAM*, willen staan.
    Gun je diepgaande inspiratie. Ontroering ook. Ontdekken ook, in je zelf en in de situaties. Heel graag later nog meer gezamenlijke betekenis bij “Zo werken we SAAM*”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *