B95bc8c9 0bf1 4bf1 94f8 F4394bfa9e2e

Zicht op… CES

Enthousiast, geïnspireerd, geraakt, verward, vol goede ideeën en gemotiveerd om het anders te gaan doen, kwamen afgelopen jaren mijn collega’s terug van de CES reis.
En nu krijg ik de kans om mijzelf een week lang onder te dompelen in alles wat met CES te maken heeft. Hoe mooi om weg van de dagdagelijkse werkelijkheid en alles wat moet, jezelf te verwonderen over onderwijs dat zo dichtbij onze werkelijke opdracht, de kinderen, blijft.

Ik kijk ernaar uit om de CES principes, die de basis zijn van ‘Zo werken we SAAM*’, in de praktijk te zien. Een week vol avontuur, ontdekkingen en nieuwe inzichten. Kijken naar hoe de verschillende scholen de ontwikkeling van hun kinderen (en collega’s) aanpakken, hoe ze omgaan met diversiteit en inclusie, hoe de nieuwsgierigheid behouden blijft en hoe ze de kinderen voorbereiden op een snel veranderende wereld.

Mijn hoofdthema deze week is ‘Zicht op ontwikkeling’: Hoe maak je het leren/de ontwikkeling van kinderen zichtbaar? Zowel kort als langcyclisch en voor kinderen, leraren, ouders en collega’s.
Welke rol hebben meetbaar en merkbaar daarin, wanneer ben je dan tevreden en welke keuzes maak je binnen je curriculum?

Ook hoop ik wat meer te weten te komen over hoe de kwaliteitscyclus op CES scholen eruit ziet.

Met de inzichten die ik verwacht op te doen kunnen we dan een volgende stap maken in de overgang van toets- naar leercultuur binnen onze stichting.

Ik nodig jullie uit om via deze blog, samen met mij op deze reis te gaan. Laten we nieuwe mogelijkheden verkennen, inspiratie opdoen en onze eigen perspectieven op onderwijs en ontwikkeling verrijken.

Tot snel!

Judith

Recommended1 recommendationPublished in 02: Less is more, depth over coverage, 07: Demonstration of mastery;, Reis2024, Reisblogs

Deel deze post

Eén reactie

  1. Hoi Judith,
    Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen en wat je te weten komt over de kwaliteitscultuur en cyclus op de scholen die je gaat bezoeken. Laat je vooral ook verwonderen en probeer de kaders iets los te laten… iets met vertrouwen in kind, leraar en ouders. Ik weet zeker dat je gaat genieten van al het moois dat je gaat zien om daarna met jezelf (en anderen) het gesprek aan te gaan… Wat betekent dat voor jou, voor de collega’s, voor SAAM*? Mooi om de koppeling te maken naar SAAM* staat voor en het nieuwe strategisch beleidsplan voor de komende 4 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *