20230510 135534

You’re a work of art

Na een wildemans rit (zo leek het in ieder geval achter in het taxibusje) van zo’n 7 uur (wat voorgesteld was als 4), kwamen we aan in ons hotel in Boston. Natuurlijk nog helemaal fris en fruitig en totaal niet gaar, doken we ons bed in om de volgende dag naar de Boston Arts Academy te gaan kijken.

Een splinternieuw schoolgebouw, waar ze hard voor hebben gestreden (15 jaar!). Waar een hele met mooie visie aan vast hangt. Elk kind mag er (zichzelf) zijn! Het is een highschool waar kinderen, die zich graag op een creatieve manier uiten, van harte welkom zijn. De school is gratis, maar er is wel een toelatingsauditie. Ze kijken niet naar de scores van de academische vakken, maar naar waar het talent van het kind ligt. Deze vakken staan overigens wel gewoon op het programma, maar worden dan benaderd vanuit de kunstvisie en ook daar moeten de leerlingen hard aan werken.

De kinderen mogen vervolgens zelf kiezen welke richting zij op willen zoals: muziek, dans, film, theater, fashion etc. en worden daarin heel intensief opgeleid. Het worden echte kunstenaars, zij denken op de een of andere manier al dieper na of geven meer betekenis aan de dingen die ze doen. Hoe mooi is dat?!

Daarnaast staan de ‘humanity’ lessen ook heel erg centraal en wordt er echt diep ingegaan op de diversiteit (en die is er nogal veel). Ik mocht toevallig bij zo’n les zijn en de veiligheid die er in de klas heerst waardoor de leerlingen zich kwetsbaar op durven te stellen, is heel mooi om te zien. Overal in de school hangen wandplaten waarop de kinderen met whiteboardstiften een positieve boodschap kunnen schrijven. Hierin stimuleren ook de kinderen elkaar dat ze er mogen zijn.

Tot slot mocht ik ook nog bij een muziekles aanwezig zijn en WAUW! Wat een talent, echt kippenvel!

Recommended1 recommendationPublished in Reis2023, Reisblogs

Deel deze post

2 reacties

  1. Wat een mooie ervaringen in een totaal andere (school)wereld. Ik begrijp je vragen heel goed, ben benieuw of als je weer geland bent op de Bolderik de antwoorden (deels) hebt. Voer tot gespreksstof!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *