CM Photogrid 1712335850801

Yes! Ik mag naar Amerika!

Wie had dat gedacht? Mandy naar Amerika? Amsterdam voelt al als het einde van de wereld..

Maar dit is MIJN moment! Ik ben er klaar voor!

New York en Boston, here I come.

Nadat mijn collega Pleun vorig jaar, mega enthousiast en vol energie terugkwam van de CES-reis, was ik overtuigd: in 2024 is het mijn beurt.

November ’23 nam ik deel aan de CES-Conferentie: ‘Creating Magic’ en ik was direct besmet met het CES-virus.
Vol inspiratie ging ik de daaropvolgende dagen en weken aan de slag met creëren van magie in mijn klas. Ik maakte bewust keuzes om de verdieping in te gaan en ik gaf kinderen eigenaarschap, zodat zij mochten kiezen wat zij (binnen het gestelde kader) wilden onderzoeken/leren. Na enkele weken presenteerden de kinderen enthousiast het geleerde en zo werd het zaadje voor onderzoekend leren gepland. Hier wil ik meer van zien (en leren).

Twee maanden gingen voorbij. Vele magische momenten verder, werd het januari 2024. De definitieve aanmelding voor de reis werd gedaan, maar of ik ook mee mocht, was nog niet zeker. Toen ik op 6 februari jl. van Mirjam hoorde dat ik samen met haar, namens Het Molenveld, mee op reis mocht, sprong ik een gat in de lucht. Yes, ik mag naar AMERIKA!

Wat een enorme kans! Wat ben ik ontzettend dankbaar, dat ik nu, na een hele mooie, persoonlijke ontwikkeling, deze reis mag gaan maken. Zowel professioneel als persoonlijk sta ik open voor alles wat er op me af gaat komen in het grote Amerika.

Extra nieuwsgierig ben ik naar het stuk (sturing) rondom proces en product en het wederzijdse vertrouwen. Welke rol speelt zelfregulerend leren op CES-scholen? En verder verwacht ik volop gemotiveerde, kritische en betrokken kinderen te zien. Wat kan ik hieruit meenemen en vertalen naar mijn leerkracht handelen? Hoe kan ik met mijn inzichten en ervaringen andere collega’s inspireren?

Naast het feit dat het aftellen nu echt begonnen is, komen ook de spanningen. Gezonde spanningen… 
Ik laat het op me afkomen en sta vol optimisme te popelen om dit avontuur aan te gaan: Amerika, here I come!

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2024

Deel deze post

6 reacties

  1. Wat zul jij gaan genieten Mandy, je gaat mooie voorbeelden zien van zelfregulerend leren vanuit betrokkenheid van de leerlingen.

  2. Wat ben jij al goed bezig Mandy. Je bent na de CES- conferentie al meteen aan de slag gegaan in je eigen groep. Verder heb je zoveel mooie vragen waar je naar wil gaan kijken. Ik ben benieuwd naar je volgende blogs.

    1. Mandy, laat je onderdompelen op de scholen en ga zien, horen, voelen maar ook zeker ervaren. Dan ga jij die magische momenten (hoe groot of klein ook) echt wel zien. Ik ben benieuwd wat je daar van mee gaat nemen én gebruiken in je klas. Veel plezier!

  3. Wauw, Mandy! Zó fijn dat jij mag gaan! Ik weet zeker dat je zult genieten van wat je gaat zien.
    Dat je met een vol hoofd thuis komt, en dat, wanneer je weer even hebt kunnen landen, nóg meer mooie dingen gaat doen bij ons op het Molenveld!

  4. Dat je maar magic mag gaan zien en maken Mandy. Er gebeurt zo veel in die krachtige professionele relatie van leraren met kinderen. Hoe die vragende grond houding van professionals dat leiderschap van kinderen zo stimuleert. Alle moois voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *