Foto

weer thuis…en nu?

Wat was dit een super ervaring, zoveel gezien, gehoord en gevoeld op deze inspirerende reis. Zoals anderen ook al in het blog schreven; er zit zoveel in mijn hoofd dat ik niet goed weet waar ik moet beginnen.

Woensdag, donderdag en vrijdag hebben we nog 3 scholen in Boston bezocht. We sloten de week af bij The Parker High School; Dit is een middelbare school, waar iedereen zichzelf mocht en kon zijn. Iedereen heeft hetzelfde doel, maar de weg hier naar toe is voor iedereen anders. Leerkrachten luisteren goed naar de leerlingen en stellen het kind als persoon voorop (eerst het kind, dan de leerling). We hebben gesprekken gevoerd met leerkrachten, studenten en ouders. De driehoek in deze is sterk aanwezig, ouders uitten ook hun vertrouwen in de school. Ouders zijn en worden goed betrokken bij hun kind en weten waar het kind staat. Hier zagen we de CES principes ook duidelijk overal terug.

Een belangrijke vraag nu is; Hoe gaan we nu het verschil maken in Nederland? Eerst alles maar eens laten bezinken en daarna met het werkgroepje enthousiaste onderbouw medereizigers het verschil gaan maken! We willen graag iets gaan betekenen voor SAAM m.b.t. het thematisch werken.

Na de enthousiaste verhalen en foto’s, meteen onze bouwhoek aangepast. Zo gaaf de bouwhoek die ik gezien had, met 15 kinderen tegelijk! Balans zoeken, het drukke verkeer, de hoogte van gebouwen, verschillende onderdelen kwamen spontaan aan de orde in het spel. Ik ben benieuwd wat de kinderen er maandag gaan doen!

Nu eerst maar eens goed uitrusten en tijd en ruimte creëren om de dingen die ik meegenomen heb ook echt een plekje in mijn onderwijs te kunnen geven.

Recommended3 recommendationsPublished in Reis2023, Reisblogs

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *