Dino Verwondering

Vol verwachting klopt mijn hart…

Mijn eerste CES blog… wat schrijf je als je nog geen idee hebt wat je te wachten staat? Ik heb er zin in? Vol verwachting klopt mijn hart? Zoiets?!

Over 2 weken vertrek ik. Eerst een aantal dagen de toerist uithangen in New York. Alleen. Geen gezin, gewoon me, myself and I. Heerlijk lijkt me het. Veel te lang geleden is het, dat ik meerdere dagen alleen ergens was. Ik neem me voor me te laten leiden door wat ik zie, wat ik meemaak en wat op dat moment het beste is. Tijd nemen voor verwondering, overdenken, nieuwe inzichten en inspiratie. Het American Museum of Natural History staat bovenaan mijn wensenlijstje, ook een van de kunstmusea, de bieb en de kathedraal staan op het wensenlijstje.

Vanuit verwondering en inspiratie wil ik ook de rest van de CES reis gaan beleven. Tijd besteden aan het doorgronden van een ander onderwijssysteem, te leren hoe het ook kan en tijd te hebben om na te denken over welke lessen wij kunnen leren van de Amerikanen. Mijn leerdoel ligt in het samen verantwoordelijk zijn voor het beste onderwijs dat we kunnen geven: Hoe zorgen ze daar samen (als team professionals) voor optimaal onderwijsaanbod voor alle kinderen? Ook wil ik graag zien wat voor soort materialen/ middelen/ werkvormen/ ruimten etc. ze daar gebruiken om het onderwijs vorm te geven. 

Nog maar 14 nachtjes slapen, ik heb er zin in!

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2023

Deel deze post

7 reacties

 1. Marjon, je verwonderen kan je in het leven niet genoeg doen. Dat is hoe kinderen de wereld ontdekken of eigenlijk; dat is wat mensen, groot en klein, brengt tot nieuwe inzichten. Oprechte interesse en verwondering in jezelf en de ander … dat doet een individu en een maatschappij groeien. Ik kijk er naar uit om deelgenoot te mogen zijn van dit avontuur en, individueel en als groep, vanuit verwondering nieuwe inzichten op te doen.

 2. Hoe fijn Marjon dat ook jij op reis gaat. En stiekempjes denk ik dat je meer weet van wat je te wachten staat dan je denkt. Het is toch ook zoiets als een mogelijkheid tot onderzoeken van wat nu je overtuigingen zijn t.a.v. goed onderwijs, t.a.v. waar kinderen recht op hebben. De keuzes die jij als leider maakt, samen met de collega’s in de school. Dat neem je allemaal in hoofd en hart mee. Hoop enorm dat het flink inspirerend voor je gaat zijn. Enerzijds idd in dat realiseren van passend aanbod voor alle kinderen > waar je een vraag over formuleerde. Anderzijds in wat jij dan samen met het team te doen hebt. Echt zo nieuwsgierig naar wat je dan mee gaat nemen voor je eigen handelingsrepertoire als leider van de school > bevraag hen als je ze ontmoet. Anderzijds voor de de dialoog binnen je school. Wat jullie samen te doen hebben in de verdieping van jullie werk. Heb het goed Marjon. Maak moois ook samen met de collega’s!

 3. Hoi Marjon,
  Ik weet zeker dat je geïnspireerd terug zult komen! Fijn het gesprek aan gaan met de CES leerkrachten & kinderen en natuurlijk ook met de reisgenoten van SAAM*.
  Geniet van deze geweldige studiereis!

 4. Hallo Marjon,

  Wat een mooi wensenlijstje én ook voor de CES-reis! Jij gaat je zeker verwonderen en je gaat genieten. Maar bovenal raak je geïnspireerd in wat je daar gaat zien.
  Wat ik me nog steeds van mijn reis kan herinneren is dat ik daar een rondleiding kreeg van twee leerlingen. Zij brachten ons naar hun favoriete plek in de school: de bibliotheek, want daar konden ze verdwalen in de fantasie van de verhalen! Geweldig dat zou ik ook graag willen bereiken bij ons. En waarschijnlijk ga jij nog zien wat er bij ons aangescherpt kan worden, zodat de leerlingen van De Polderhof onze nieuwe bibliotheek ook de geweldigste plek gaan vinden. Laat je me over twee weken weten welke ideeën je daarvoor hebt opgedaan? Ik blijf je blogs volgen.
  Veel inspiratie gewenst, maar eerst genieten van NY!

  Groetjes, Mieke

 5. Lieve Marjon, ga heerlijk genieten! Eerst van het even alleen zijn in de grote stad, daarna de diepte in.. Ik ben nieuwsgierig naar de persoonlijke reis!
  Liefs Marion

 6. Het toeristische gedeelte van de reis is volgens mij al goed gelukt 😉, vanaf morgen gaan we naar de scholen. Ben zo benieuwd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *