5 reacties op “Vlog 21 oktober van Marielle”

 1. Mariëlle, wat fijn om op een school bevlogenheid en enthousiasme te zien en ervaren. Het is inderdaad bijzonder om te zien hoe gemakkelijk de kinderen kunnen vertellen over zichzelf. Kan jij voor jezelf bedenken wat je in kibdgesprekken kan doen om de kinderen in jouw klas ook te leren om meer te vertellen over hun eigen leerproces? Die reflectie op zichzelf is namelijk een belangrijke motor van leren. Wat kan je in jouw klas of school doen om die reflectie te verdiepen? Veel plezier op school 2

 2. Ah wat mooi jou te horen zeggen dat kinderen het erg gewend zijn om over het waarom van wat ze doen te spreken! Hopelijk weet jij er met collega’s ook meer een gewoonte van te maken binnen jouw school ?.

 3. Ha Marielle, grappig om je in een vlog te zien, zo dichtbij en toch mijlen ver weg.
  Je zegt dat je nog geen antwoord op je leervraag hebt en benoemt daarbij wat je al hebt gehoord en gezien bij de rondleidende kinderen. Weten waarover ze spreken, wat ze geleerd hebben en dat ook kunnen verwoorden. Mooi toch dat ze dat ‘gewoon’ zo maar kunnen vertellen.
  Veel plezier morgen.

 4. Sabine Heijdeman

  Wat super leuk, zo’n vlog!
  Geweldig hé, hoe kinderen daar je precies kunnen vertellen wat ze leren, hoe ze leren maar vooral ook waarom ze de dingen doen zoals ze die doen. Zij zijn echt eigenaar van hun eigen leerproces.
  Enne…..antwoorden op je leervragen krijg je vast nog deze week.
  Veel inspiratie plezier nog!

  1. Genieten om jou te zien! Om te horen hoe het je raakt, wat je meemaakt en leert. Ik ben nu al benieuwd naar de nieuwe juf Marielle; vol ‘oude’ liefde voor kinderen overgoten met een sausje van humor en vol ‘nieuwe’ bevlogenheid voor het vak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: