Verwondering

Mission Hill, een school met een missie. Vol overtuiging en met veel passie staan de leerkrachten van deze school iedere dag voor de klas. Het gedachtegoed van het hebben van respect voor elkaar, samen bouwen aan de toekomst en iedereen hoort erbij wordt heel sterk uitgedragen. Dit zie je terug in de kinderen die zich thuis voelen op school. De school en de gemeenschap omschrijven zij als ´a huge warm hug´. Ze vertellen dat alle kinderen aardig tegen elkaar zijn en dat je iedereen om hulp kunt vragen. Wauw, wat mooi dat kinderen uit groep 8 dit vertellen!

In de klassen heerst rust. Kinderen met special needs vormen ongeveer 30 procent van de gemeenschap en worden geaccepteerd zoals ze zijn. Leerkrachten blijven rustig bij storend gedrag en spreken de leerling op een rustige manier aan door te zeggen wat ze zien. Een leekracht in groep 1-2 zei tegen een jongen die tegen verschillende dingen aan schopte: I see your body is resteless. How can I help you? Hiermee toont de leerkracht geduld en respect. Even later krijgt ze een knuffel van de jongen en samen gaan ze kijken wat voor werkje hij kan gaan doen.

Wat ik ook heel veel gezien heb in de verschillende lokalen zijn ´verwonder´ vragen. Hieronder heb ik wat beeldmateriaal toegevoegd:

 

 

 

 

 

 

Een andere manier van verwondering zijn wiskundige vragen:

 

Terugkijkend op de afgelopen dagen zijn er in ieder geval twee dingen die ik meer wil gaan doen:

1. Met meer rust en met de juiste feedback reageren op situaties in de klas en kinderen vooral zichzelf laten zijn.

2. Meer verwondervragen stellen en kinderen hiermee uitdagen dieper over een onderwerp na te denken.

 

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2019

2 reacties op “Verwondering”

  1. Tjarda, wat neem je ons mooi mee in jouw ontdekkingstocht. Waar heb jij mede afgelopen dagen vooral over verwonderd? Wat heeft jouw passie vooral geraakt? Veel plezier vandaag!

  2. Ah mooi zeg! verwondervragen! Daar ga ook ik eens over nadenken. Hoe we bijvoorbeeld ook als collega’s van bestuur meer verwondervragen kunnen stellen aan onze collega’s, de teams, elkaar enzo. Geniet mooi door!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: