Time doesn’t matter

Time flies when you’re having fun! Wat is deze week snel gegaan. Erg dankbaar voor deze kans, ik heb genoten.

Boston Art Academy:
Geweldig om te zien hoe de kinderen hier zichzelf kunnen zijn! Zo hoort het ook, ieder kind telt. Zonder vragen ging ik de school in en heb ik alles op me af laten komen, super. Zo’n positieve sfeer hing daar, echt een plekje voor mij. Ik zou ook graag meer willen doen met de talenten van de kinderen. Hier heb ik al wel wat ideeën over. Hoe tof zou het zijn als ze hun eigen talent laten zien en aan elkaar leren. Hier zal ik zeker iets mee gaan doen!!

‘The way i am is not a problem here’.

Parker:
Wat ik hier krachtig vond is dat iedereen op zijn of haar eigen snelheid leert, zoals Colleen het zo mooi zei: ‘Time doesn’t matter’. En zo is het, wij willen veel te snel. Punten doen er niet toe hier op school, zo werkt het ook niet in de echte wereld. Als kinderen in september het doel nog niet hebben begrepen, maar in april wel, waarom moeten we daar dan een punt aan hangen?? 

De juiste vragen stellen aan kinderen, zodat zij zich bewust worden van hun eigen leren. Daar wil ik mee aan de slag! Daarnaast vond ik het sterk dat Colleen zei: ‘It’s not your own responsibility to teach’. Dit doe je samen met je collega’s. Hier zouden we toch veel meer tijd voor moeten vrij maken!?

De eerste stappen die ik zal zetten als ik terug ben zijn: 
 • samen de gezelligheid behouden die we al hadden, iedere ochtend even samen fijn opstarten, heerlijk!

 • kinderen laten reflecteren op hun eigen werk door de juiste vragen te stellen
 • stoppen met overal een punt aan te geven
 • ennnnnn, meer tijd nemen voor het proces! 
Het zal vast veel zijn (combinatie van maken), maar een beetje ambitieus mag wel, toch!?? Ik heb er in ieder geval heel veel zin in om hier kleine stappen naar te maken en ik kan niet wachten om maandag weer op het werk te zijn! 

Tot snel!!

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2019

4 reacties op “Time doesn’t matter”

 1. Jeetje Ivonne, wat een mooie voornemens heb je! Wat zullen de kinderen het fijn hebben bij jou in de klas met een mooie dosis gezelligheid en tijd. Wat geeft dat samen met aandacht voor het proces, reflectie en mooie vragen veel ruimte om te leren en ontwikkelen. Veel plezier maandag met jouw klas en een goede reis terug!

 2. Een beetje ambitieus mag toch wel?
  Nou zeker! Je hebt vast ook gezien dat het allemaal begint bij de wil, de ambitie… en…. bij hoge verwachtingen?. Zo fijn te lezen dat je blij bent met de kans die je kreeg. Daar gaan ook de kinderen in je klas hun voordeel mee doen! Wat ga je hen vertellen over jou ervaringen? Daar kun je dan vast ook samen voornemens uit halen! Hele goede thuisreis!

 3. Tijd nemen en dan vooral reflecteren op het proces. Als je dat vroeg in het leven leert ga je daar zo veel rendement van hebben. Hoe mooi om dat in je groep in te zetten en collega’s hiermee te inspireren op school. Ik kijk uit naar jouw proces.
  Een goede terugreis en tot maandag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: