“The sky is the limit”

In de eerste blog gaf ik aan dat ik het leuk vind om collega’s van SAAM beter te leren kennen. Dat gebeurd inmiddels steeds meer. De groepsapp, het samen ervaren van het reizen vanuit Schiphol naar Ierland, New York en de busreis naar het hotel zijn zeker van meerwaarde.Samen dingen tijdens deze reis loslaten, zoals bijvoorbeeld het gezin, familie, vrienden en het werk Ieder op zijn eigen manier.

Persoonlijk was het voor mij van belang om thuis zoveel mogelijk, zoals mijn kamergenootje het noemt “spik en span’’ achter te laten, Daarnaast het allerbelangrijkste mijn zus in volle vertrouwen de verantwoording van mijn vijftien jarige dochter over te laten nemen. Dit alles helpt mij om in rust en concentratie mij doelgericht te wenden aan de leervraag van deze CES reis: Hoe wordt de intrinsieke motivatie bij de leerlingen en het onderwijspersoneel aangewakkerd?

Ik probeer mij continue te concentreren.

Tijdens één van de CES bijeenkomsten lagen er kaartjes op de tafel, ieder nam een kaartje en besprak met een collega waarom je voor dat kaartje had gekozen. Mijn kaartje was met wolken, want de

“sky is the limit”.

Tijdens de vlucht kijk ik naar buiten naar de wolken ik denk aan de immigranten die naar het beloofde land zijn gekomen. Velen van hen hebben een lange oversteek met de boot gemaakt. En wij zijn naar New York gekomen met paspoort en vliegticket.

Op de eerste dag ga ik even naar de kerk met een collega om een kaarsje te branden. Naast dat wij wandelend en kletsend elkaar beter leren kennen wordt er tevens de directe omgeving verkent.

Ik merk dat er ruimte komt voor “concentratie, dit helpt mij om deze blog te schrijven.

Collega’s om mij heen lijken te stuiteren met energie, er is een vibe hier in New York. Komt het door door de verschillende culturen ,kinderen en kleinkinderen van immigranten die ooit hier zijn gesetteld, alles kan: de mogelijkheden zijn onbegrensd.

Al die mensen immigranten, kinderen en kleinkinderen die New York maken, gemaakt hebben wat New York nu is.

Ik ben benieuwd de komende week. Ik ben er nu klaar voor om gericht naar mijn leerldoelen te gaan kijken op de verschillende CES scholen.

Recommended1 recommendationPublished in Geen categorie

Deel deze post

3 reacties

  1. Wat mooi Marielle!
    Ik ben heel benieuwd welke inspiratie en input je mee neemt voor SAAM* en de Cirkel.
    Geniet van al het moois daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *