The Parker School (dag 2)

Vandaag waren we nog een dag te gast bij The Parker School. Deze dag stond in het teken van intervisie en verdieping.

Enkel collega’s van SAAM hadden hun vragen voorbereid en mochten deze delen. Samen met de groep en de mensen van Parker hebben we gekeken hoe we elkaar kunnen helpen met onze doelen en leervragen. Dit waren hele waardevolle sessies. Verder hebben we gepraat met ouders van Parker en gekeken wat we uit deze inspirerende dagen hebben kunnen halen.

Het is alweer de laatste dag van deze studiereis en het is tijd om naar mijn eigen leervraag te kijken. Mijn leervraag was: ” Hoe zorg je ervoor dat je doelen op creatief gebied voor iedereen te behalen zijn en je toch procesgericht bezig bent”?

Gelukkig heb ik heel veel creativiteit gezien op alle scholen en zou ik nu toch moeten weten hoe je de doelen behaald. Ik ben erachter gekomen dat de doelen het minst belangrijk zijn. Het proces er naar toe is veel belangrijker. En vooral hoe verloopt dat proces. Welke vragen stel ik tijdens dit proces? En kan ik diepgang geven aan de vragen. De vragen “hoe en waarom” zijn erg belangrijk in het proces. Daarnaast is het reflecteren op je werk een belangrijk punt wat ik mee ga nemen van deze reis terug naar mijn eigen klas.

Hoe ga ik dat aanpakken?

Op onze school hebben we drie groepen 4. Ik heb dus veel collega’s waar ik mee mag samenwerken en moet overleggen. Een tijd geleden hebben we besloten om van de taalmethode alleen de woordenschat- en schrijflessen te doen. De andere lessen, zoals presenteren en reflectie hebben we besloten te schrappen. Tijdens deze reis heb ik geleerd dat presenteren en reflectie super belangrijk zijn voor het leerproces. Ik ga mijn collega’s ervan overtuigen om deze lessen weer op te nemen in het programma.

Verder heb ik veel geleerd wat van tevoren niet direct mijn leervragen waren. Maar wat ben ik blij dat ik zoveel heb mogen leren deze dagen. Zelfs het Bloggen gaat me iedere dag beter af. Ook het Engels praten is mij super meegevallen. Met de dag werd ik zekerder en aan het einde van de week heb ik gewoon durven praten met mensen die ik niet ken in het Engels. Ik begreep het ook nog, trots op mezelf;-)

Één ding wat ik nog wil zeggen is dat het mij opgevallen is dat de scholen zo erg stil staan bij diversiteit. Overal hangen posters en iedereen hoort erbij. Dat gevoel heb ik ook heel sterk gehad deze week met de collega’s waar ik mee op reis was. Ik kende meeste nog niet of een beetje. Zelfs mijn kamergenootje was een wildvreemde voor me. Maar hoe fijn is het als je kunt terugkijken op een reis waar iedereen erbij hoort? Niemand was als alleen. Niet tijdens de studiemomenten, maar ook niet als we de toerist uithingen. Er heerste een groot gevoel van verantwoordelijkheid voor elkaar. Zo blij dat ik deze mensen heb mogen leren kennen en deze geweldige CES reis heb mogen maken.

Recommend0 recommendationsPublished in Geen categorie

Deel deze post

Eén reactie

  1. Wat heb je veel mogen leren Claudia! Super leuk om te lezen. Nu al zin om al je verhalen te horen! En je collega’s ga jij zeker enthousiast maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *