J6x2qjac

Tell me more ~ Son Mieux

Tijdens het schrijven van deze blog zat ik muziek te luisteren en daar kwam het nummer Tell me more voorbij van een van mijn favoriete bands, Son Mieux. Even stop ik en luister ik naar de tekst…. Wat een tekst!! Gelijk word ik mee terug genomen naar de afgelopen dagen.

Ik word mee terug genomen naar de Brooklyn New School. De muren hangen vol met werk van de kinderen. Werk waar ze trots op zijn en wat ze met anderen willen delen. Ook gaan mijn gedachten terug naar het gesprek met de directeur van de school. Ik zie haar nog staan, met een grote lach. Wat is ze trots op haar leerlingen en leerkrachten. Ook tijdens het bezoeken van de klassen is te zien dat deze leerkrachten met veel passie aan het werk zijn.  

En over passie gesproken; Ik moet gelijk denken aan José. Als je het dan hebt over iemand die met passie praat over de dingen die hij doet, echt wauw! Deze man vertelde ons van alles over zijn eigen klas en wat hij deed om magie te creëren. ‘Create magic for your childern’! Wanneer je namelijk dat weet te creëren in je klas zal je de betrokkenheid en nieuwsgierigheid zien groeien. Pas dan zal het gaan leven. Zijn verhaal raakte mij en zette gelijk mijn hersenen aan het werk. Hoe kan ik magie creëren in mijn klas? Wat heb ik daar voor nodig?  

Ondertussen ben ik alweer een aantal nummers verder. Ik zet toch nog een keer Tell Me More op en word tijdens in het refrein mee terug genomen naar Central Park East.

Deze school doet mij vooral denken aan mijn eigen school. Een kleine, gemoedelijke school. De leerkrachten die ik aan het werk heb gezien zijn ook hier weer onwijs gepassioneerd. Waar ik zelf misschien nog wel te vaak zit op het eindresultaat zijn deze leerkrachten voor het grootste deel bezig met het proces te begeleiden. Die begeleiding bieden zij door enkel en alleen vragen te stellen. Vragen, vragen, vragen! Tijdens de gesprekken die we met Bruce hadden (oud leerkracht van de school) kwam vooral naar voren dat wij als leerkrachten meer moeten luisteren. ‘Childern wants you to know what they know”.

Wanneer ik mijn tekst en aantekeningen terug lees kom ik eigenlijk tot de conclusie dat ik nog veel meer (open) vragen moet gaan stellen aan mijn kinderen. Als ik terug ben wil ik starten met een nieuw thema in de klas. Eigenlijk wilde ik dit zelf gaan bedenken maar na het zien van deze twee scholen ben ik daar echt anders over gaan denken. Ik ga de kinderen zelf laten beslissen. Laat ze maar vertellen. Wat willen zij leren? Wat vinden zij leuk? Hoe gaan we dat doen? Allemaal dingen om in de klas mee aan de slag te gaan. En dit met deze teksten in mijn achterhoofd:

Tell me what you’re thinking
Tell me all your dreams
What do you believe in?
Where is it you sleep?
I’ve got a thousand questions
For the millions on the street
Somebody out here tell me
Tell me more

Tell me what you’re hearing
I’ll tell you what I see
Who is it you’re missing?
What is it you need?
I’ve got a thousand questions
For the millions on the street
Somebody out here tell me
Tell me more

Recommended1 recommendationPublished in Reis2023, Reisblogs

Deel deze post

Eén reactie

  1. Ah zeg! Mooie Blog! Hoop zo dat het je idd lukt de kinderen meer het stuur in handen te geven. En zo nieuwsgierig naar wat dat voor jou en je collega’s betekent. Kom veilig thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *