Talking with our American colleges of the Nbs

Dag 3

Vandaag in gesprek geweest met onze collega’s van the Neighborhoodschool. Wat ontzettend boeiend om onze gezamenlijke passie, kinderen iets willen leren en meegeven voor de toekomst, te delen. Hoe kunnen we dat het beste aanpakken? Wat willen we eigenlijk met ons onderwijs? Het gaat veel verder dan het afdraaien van een lesje uit de methode.

Niet alleen het gesprek met onze Amerikaanse collega’s geeft andere inzichten maar ook het gesprek met onze eigen collega’s van SAAM. Wat een passie en betrokkenheid zie ik bij iedereen! Ik vind het mooi en bijzonder om zo’n diepgang te krijgen in een groep met mensen die je bij aanvang van deze reis niet eens kent. Wat een respect naar elkaar toe en een betrokkenheid bij elkaar. Een geweldige ervaring. Daarom bedankt SAAM dat jullie dit mogelijk maken voor jullie medewerkers.

Ik ben deze dagen tot de conclusie gekomen dat ik nog te veel slaaf ben van methodes. In de taalklas ben ik op zoek naar een methode die voor alle kinderen geschikt is. Ik denk dat ik dan nog lang kan zoeken. Ik ben dan ook degene die de verantwoordelijkheid draagt voor het leerproces van de kinderen. Ik wil dit meer bij de kinderen zelf neer gaan leggen. Ik ben wel van mening dat je, wanneer je kinderen meer eigenaarschap wilt geven, je ze op hun eigen zone van de naaste ontwikkeling moet aanspreken. Dus daarin wil ik gaan differentiëren. Binnen de taalklas lijkt me dit nogal een klus. Omdat er kinderen van groep 3 t/m groep 8 in onze klas zitten met verschillende achtergronden in hun manier van onderwijs krijgen. Het betekent dat ik voor al die groepen, voor alle vakken, de leerlijnen paraat moet hebben.

Ik ga hier nog eens over nadenken.

Recommend0 recommendationsPublished in 05: Student-as-worker, teacher-as-coach, 10: Democracy and equity, Geen categorie, Reisblogs

1 reactie op “Talking with our American colleges of the Nbs”

  1. Renata,
    Renata,

    Werken vanuit jouw passie voor de kinderen in jouw klas. Hoe mooi is dat!
    Leren en lesgeven doe je samen. Dat gaat veel verder dan het afdraaien van een lesje uit de methode, dat betekent steeds kijken naar het proces waar de kinderen inzetten. Ik gun jou dat je dat niet alleen doet, maar SAAM. Zoek de collega’s bij jou op school die naar Amerika gingen op. Reflecteer SAAM op jouw klas. Dan komen er vast een aantal mooie antwoorden en blijven er vele vragen! Dat is leren…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: