Schoolbezoek CES-reis 

Op schoolbezoek

Het is heet, vrijdagochtend 6 juli op de Fonkeling in Berghem, waar groep 8 al afscheid heeft genomen van de school en andere kinderen zichzelf gaan voorbereiden op het verlaten van onze school voor 6 weken. Na een week met veel emoties, een prachtige musical en verhitte hoofden, breekt nu het moment aan na te denken over mijn CES-reis van oktober.

Terugkijkend op de laatste bijeenkomst CES-reis, zie ik mooie kansen in het contact leggen tussen leerlingen van de Tweede Stroming en leerlingen van de scholen in New York en Boston. Als ik als leerkracht mag gaan leren, dan is het een kans deze leervragen aan te gaan vullen met input van de leerlingen (leren van en met elkaar). Hoe leren leerlingen met elkaar in gesprek te gaan en met de leerkracht, hoe leren ze doelen te stellen en deze met te delen met elkaar. Een mooie manier gezamenlijk de puntjes op de i te zetten.

De CES-reizigers in Amerika

Een mooi proces, er zal worden gezocht naar paralellen, maar waarschijnlijk is het ook een rollercoaster aan ervaringen en constant afstemmen wat passend is binnen het huidige onderwijs.

Onderwijs is en blijft spannend…. 

Recommend0 recommendationsPublished in Geen categorie

2 reacties op “Schoolbezoek CES-reis ”

  1. Hallo Anja,

    Inmiddels ben je al weer een paar weken aan de slag én staat de reis naar Amerika voor de deur. Hoe denk je nu over de mooie kansen om contact te leggen tussen leerlingen van de Tweede Stroming en leerlingen van de scholen in New York en Boston? Heb je al ‘lijntjes’ gelegd. Leren van en met elkaar, een mooi thema. Wat heb jij als leerkracht nodig om tot leren te komen? Welk gesprek? Welke doelen? Welke ruimte? Mooie thema’s om de komende bijeenkomst én in Amerika met elkaar over door te praten.

    1. Hoi Sandra,

      We gaan aanstaande vrijdag starten met een groep an ongeveer 20 leerlingen (uit de groepen 6, 7 en 8). Naast dat ik ze begeleid, is er een native speaker aanwezig de kinderen te begeleiden. Als het goed is, ontvang ik ook snel de gegevens van onze contacten in Amerika en kunnen we echt contact zoeken. Ben zelf ook heel erg benieuwd wat de leerlingen willen weten en leren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: