SAAM CES reis 2024

Nog 8 weken en dan gaan we met een groep collega’s op reis. Dit gaat de 1e blog worden die ik daarover ga schrijven. Ik denk dat bloggen de grootste uitdaging gaat worden deze reis. Ik ben niet zo’n schrijver en al helemaal geen blogger dus ik ga het zien. Misschien moet ik het gewoon proberen om te schrijven wat ik denk en voel en niet alle woorden 10 keer op de weegschaal moet leggen voordat ik het typ. Dat doe ik in het dagelijkse leven ook niet dus waarom wel op papier? Oké, daar gaan we dan. Ik ben de bofkont die met SAAM mee mag op studiereis. De CES reis naar New York en Boston. Nu zou je je af kunnen vragen waarom ik mijzelf niet eerder aangemeld heb? Ik werk tenslotte al 27 jaar voor SAAM of de voorloper daarvan. Deze studiereis wordt ieder jaar gemaakt, Corona periode daargelaten, en nog nooit heb ik mij aangemeld. Is er dan niet een eerder moment geweest dat ik die kans wilde pakken? Zeker wel! Wat heeft mij dan al die tijd tegengehouden? Waar ben je dan bang voor? Bang om niet te begrijpen wat er gezegd wordt. De Engelse taal was zo’n groot ding dat ik het nooit eerder gedurfd heb. Op de Havo met een 4 geslaagd (vroeger kon dat nog) voor Engels. Wat had ik in Amerika te zoeken? En al helemaal wat kon ik er leren als ik er toch niks van zou begrijpen?

Toen de school waar ik werk een VVTO school werd moest ik er ook aan geloven. Omdat de Cambridge opleiding wel een echt ver van mijn bedshow ging worden heb ik mij aangemeld op de volksuniversiteit in Oss. Ik had besloten het 1 jaar te proberen. Dan had ik mijn best gedaan en inzet getoond. Niet wetende dat ik 5 jaar later nog steeds Engelse les volg en het nog leuk vindt ook.

In het najaar was er de CES conferentie. Daar kon ik toetsen of mijn niveau voldoende was. En wat was ik gelukkig dat ik de grote lijnen kon volgen. Dat gaat helemaal goed komen.

Wat wil ik leren in Amerika? Wat zijn mijn doelen en leervragen? Het moet een leervraag zijn die dicht bij mij staat. Eentje waar ik in de toekomst ook iets mee kan. Waar liggen mijn interesses? Ik ben een creatief persoon en het liefst ben ik de hele dag met de kinderen aan het knutselen, tekenen of schilderen. Het ligt dan ook voor de hand dat mijn leervraag daar iets mee te maken heeft. Na er even over nagedacht te hebben ben ik tot de volgende leervraag gekomen: Hoe zorg je ervoor dat de doelen op creatief gebied voor iedereen te behalen zijn en je ook procesgericht bezig bent? Hoe meet je de doelen?

Ik wil inspiratie halen in Amerika en ben ervan overtuigd dat ik hele mooie dingen ga zien. Ik kan niet wachten. 

Recommend0 recommendationsPublished in Geen categorie

Deel deze post

Eén reactie

  1. Je gaat zeker heel veel mooie dingen zien! Ik kan niet wachten totdat je terug bent met al je inspiratie!! 🙂 Heel veel plezier met de voorbereidingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *