Ces

SAAM   CES CES   SAAM

Rondkijkend en nadenkend over hoe ik met een blog ga beginnen, valt mijn oog op een foto die in één van de vele gouden fotolijstjes staat , in gedachten dwaal ik af naar die dag met het gouden randje.

Weer terug naar de kern, want na enkele jaren proberen is het uiteindelijk met behulp van een motivatie brief gelukt; ik mag mee met de CES reis.

Er zijn een aantal collega’s van SAAM mij voor gegaan.

Bij één directe collega in bijzonder, is het dit schooljaar naast haar enthousiasme mij opgevallen dat zij een aantal CES principes in haar klas toepast.

Tijdens de bijeenkomsten voor de CES reis heerst er volop toewijding, het is duidelijk dat er heel veel geleerd kan worden. Ieder heeft een persoonlijk leerdoel dat je kan linken aan één of meer CES principes. Ook wordt er benadrukt dat we samen gaan en niemand alléén staat.

Ik vind het nu al superleuk om collega’s van verschillende scholen van SAAM te leren kennen.

Ik heb voor deze reis gekozen niet alleen om de CES principes te leren en die toe te gaan passen in de praktijk; ook om te observeren hoe en wat de invloed van de schoolomgeving de intrinsieke motiatie van de leerlingen en onderwijspersoneel prikkelt.

Recommended1 recommendationPublished in Reis2024

Deel deze post

10 reacties

  1. We gaan een hele inspirerende reis tegemoet. En ik vind het ook heel leuk, net als jij, om nieuwe SAAM collega’s te leren kennen en samen in gesprek te gaan. We zijn kamergenoten, dus we zullen elkaar goed leren kennen. Ik heb er zin in.

  2. Ah ja! Toewijding én samen twee essentiële woorden in je blog. En zo enorm de basis van het werken met kinderen en collega’s. Wens je volop inspiratie samen met mooie SAAM*-ers en kom vol van initiatief weer thuis!

  3. Ik weet hoe lang je hier al naar uit kijkt. Geniet er van en ik ga meereizen vanuit Griekenland via je blog! Succes lieverd

    1. Fantastisch Mariëlle!
      Ik weet zeker dat je niet alleen vol inspiratie terug komt, maar dat je ook een sparkle achter laat voor de leerkrachten en kinderen daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *