Privacy

Deze pagina is een beschrijving van de manier waarop ConnectedWith Ces informatie verzamelt over bezoekers en de wijze waarop deze informatie gebruikt wordt. Als je dit leest dan heb je ongetwijfeld iets over de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) gelezen en dan vraag je je af of deze site hier aan voldoet.

Allereerst, ConectedWithCes is niet commercieel en wordt gebruikt als community voor deelnemers aan de CES reizen en de CES conferenties.
Dat is een gesloten deel binnen deze website en daar zijn gedragsregels voor gebruikers afgesproken.
Deze site zelf verzamelt en verwerkt niet actief persoonsgegevens en heeft daar ook geen enkel belang bij. Echter, via bepaalde externe diensten en specifieke functionaliteiten van deze site (inclusief een weblog) worden er wel indirect (persoons)gegevens verzameld en verwerkt:

  1. Bij het bezoeken van een willekeurige pagina op deze site blog wordt dit bezoek vastgelegd in een cookie en weten ook WordPress.com en Google Analytics iets meer over je;
  2. ConectedWithCes beschikt over een contactformulierdat je kunt gebruiken om een mailtje te sturen;
  3. Je kunt je (binnenkort) automatisch nieuwe blogposts via de mail ontvangen door je te abonneren op dit weblog (rechter zijbalk)
  4. Zodra je een reactie achterlaat op een blogpost worden ook gegevens van jou gevraagd.

Bij het bezoeken van deze site
ConectedWithCes maakt gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door een browser op de computer of mobiel apparaat wordt opgeslagen. Een voorbeeld hiervan is een sessie-cookie dat door ConectedWithCes gebruikt wordt om na te kunnen gaan welke pagina’s iemand bezoekt. In een sessie-cookie worden geen persoonsgegevens opgeslagen.
De informatie in een sessie-cookie wordt verwijderd nadat je ConectedWithCes verlaat.

WordPress.com statistieken
ConectedWithCes is een zgn self-hosted WordPress weblog. Hierbij wordt er ook gebruik gemaakt van een statistieken dashboard. Hierbij worden de datum, tijd en de opgevraagde pagina/url, informatie als de gebruikte browser, de website die een bezoeker bij ConectedWithCes gebracht heeft of zoektermen die gebruikt zijn geregistreerd. Dit gebeurt anoniem en kan niet via IP-adressen herleid worden naar individuele bezoekers. De privacyverklaring van WordPress kun je hier lezen.

Google Analytics

Omdat de statistieken van WordPress.com beperkt zijn qua rapportages, wordt via ConectedWithCes een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als onderdeel van de Analytics dienst. ConectedWithCes gebruikt deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Voor de verwerking van de verzamelde gegevens is een amendement gegevensverwerking getekend met Google waarop de Europese Databeschermingsrichtlijn van toepassing is. Het is Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Je IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens. Met ingang van 25 mei 2018 geldt voor Google (Analytics) het volgende privacybeleid.

Indien je alle gegevensverwerking door Google Analytics wilt blokkeren, kan dat via een browserplugin ingesteld worden.

Toestemming voor het plaatsen van cookies

Voor zover nu duidelijk is in de Telecommunicatiewet en het wetsvoorstel van oktober 2014 mbt de wijziging van artikel 11.7a, de zogeheten Cookiewet, vallen alle cookies die door ConectedWithCes gebruikt worden onder de uitzonderingen waarvoor geen toestemming vereist is.

In- en uitschakelen van cookies (van andere partijen) en verwijdering daarvan

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser. Ook zijn er tools als Ghostery om inzicht te krijgen in welke cookies er geplaatst worden inclusief de mogelijkheid deze blokkeren.

 Sociale netwerk-knoppen

  • Onder blogposts kan een aantal ‘sociale netwerk’-pictogrammen (knoppen) staan. Via deze pictogrammen (knoppen) kun je de betreffende blogpost – als je die interessant vindt – delen op de sociale netwerken Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+.
  • De beheerder van deze site hebben geen directe toegang tot de informatie die deze diensten verzamelen wanneer je op één van deze vier pictogrammetjes klikt.
    Ook hebben de beheerders hebben hier geen invloed en of controle op.Lees daarom de privacyverklaringen van deze websites – die regelmatig kunnen wijzigen – om jezelf te informeren over wat zij met jouw (persoons)gegevens doen:

Het contactformulier op ConectedWithCes

  • Maak je gebruik van het contactformulier op dit blog, dan ben je verplicht een werkend mailadres te vermelden en een vraag te stellen of een opmerking te plaatsen.
  • Je mailadres is nodig zodat beheerders kunnen reageren op je vraag of opmerking.
  • Het ‘contactformulier’ ontvang je als e-mail via je eigen e-mailprogramma Outlook (Office 365).
  • Zodra jouw vraag of opmerking door de beheerder is beantwoord, gooi ik zowel jouw e-mail als mijn antwoord op jouw mail in de ‘prullenbak’ van Gmail, waarna Gmail deze mailtjes na 30 dagen automatisch definitief verwijdert.
  • Jouw e-mailadres wordt niet bewaard, nergens door opgeslagen, dus ook niet in het adressenbestand van het e-mailprogramma en nooit doorgeven of verkocht aan anderen

Automatisch nieuwe blogposts via de mail ontvangen.

  • Je kun een abonnement op de RSS-feedvan de weblogop deze site deze RSS-feed ook gratis via e-mail ontvangen.

Reageren op een blogpost

  • Via het reactieformulier onder iedere blogpost kun je op de betreffende blogpost reageren. Het is niet nodig om een account aan te maken als je wilt reageren op blogposts op ConectedWithCes. Wel is het noodzakelijk om een naam en een e-mailadres in te vullen. Optioneel kan een link naar een website aan een reactie worden toegevoegd. Niets verplicht je om een geldige naam of mailadres in te vullen want ze worden functioneel niet gebruikt.
  • Bij het invullen van de gegevens word je gevraagd of je deze gegevens in de browser wilt bewaren (in een cookie) zodat die bij een volgend bezoek weer gebruikt kan worden. Hier moet je actief toestemming voor geven.
  • Het ingevulde mailadres is nooit zichtbaar voor andere bezoekers, het is alleen zichtbaar in de beheerinterface van ConectedWithCes. Het mailadres zal uitsluitend gebruikt worden indien de beheerder via e-mail in contact moet/wil komen met de reageerder. Mailadressen zullen niet worden gepubliceerd, verkocht of anderzijds verspreid worden.
  • Indien je een reactie plaatst bij een blogpost, wordt deze reactie, samen met je ingevulde naam, openbaar getoond bij het betreffende bericht en kan iedere bezoeker van ConectedWithCes deze reactie lezen en hier op reageren.
    Indien je achteraf een door jou geplaatste reactie – om wat voor reden dan ook – door de beheerder wilt laten verwijderen, kun je ons dit melden via het ‘contactformulier‘. De titel en de datum van publicatie van het bericht waar je op reageerde (of rechtstreeks mailen naar algemeen@saamscholen.nl ). Jouw reactie wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.
  • Berichten en bijbehorende reacties op de weblog zijn voor de hele wereld leesbaar en kunnen worden opgenomen in zoekmachines (bijvoorbeeld Google e.d.), zodat deze ook nog te vinden zijn, nadat het origineel op het weblog is verwijderd. Ook kunnen andere websites/weblogs jouw reactie overnemen. Zowel over de opname van jouw reactie in zoekmachines als overname ervan op andere websites/weblogs hebben wij geen controle.
  • Zodra je een reactie bij enig bericht hebt geplaatst, ontvangen beheerders een mailtje in een mail account. Dit e-mailbericht wordt – nadat het gelezen is – onmiddellijk in de ‘prullenbak’ van de mail gegooid.
    De mail verwijdert dit e-mailtje definitief en automatisch na 30 dagen.
  • Indien een mailadres, link, of de inhoud van de reactie naar het oordeel van de beheerder SPAM bevat, dan zal deze verwijderd worden.
  • Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens, zoals je die zelf hebt opgegeven bij de reacties op blogposts. WordPress is in staat alle gegevens die op ConectedWithCes verzameld zijn, gekoppeld aan je mailadres, te bundelen en die je toe te sturen op het mailadres in kwestie. Laat de beheerder weten van welk mailadres dit gecheckt moet worden en je krijgt een zip-bestandje gemaild.
  • Ook kun je ons vragen – via het ‘contactformulier‘ – om jouw reactie te verwijderen, te anonimiseren of te corrigeren. Reacties zullen alleen dan verwijderd worden als dat de eventuele ontstane draad van reacties bij een bericht niet verstoort. Is dat wel zo, dan zal de reactie, op verzoek van de plaatser, anoniem gemaakt worden.
  • Uitschrijven uit de community
    Omdat de functionaliteiten van de community het mogelijk maken om met andere leden van de community te communiceren, berichten te plaatsen en samen te werken, is de beheerder extra voorzichtig met deze gegevens.
    Je kunt te allen tijde uitgeschreven worden uit de community.
    Jouw bijdragen aan de community worden daarmee verwijderd.
    Wanneer je blogposts geschreven hebt, blijft enkel jouw naam (zonder link) staan als auteur.
    Wanneer je dat ook niet wilt, dan zal de naam verwijderd worden en zal de redactie als schrijver bij de post blijven staan.

Enkele belangrijke opmerkingen m.b.t. de beveiliging

  • ConectedWithCes heeft een beveiligde (https) verbinding. Dit betekent dat de gegevensoverdracht tussen jouw apparaat en het blog veilig is en dat deze gegevens niet onderschept kunnen worden door externe sites of apps.
  • Om op ConectedWithCes blogposts te plaatsen en dit blog te kunnen gebruiken en te beheren zijn er 3 een administratoraccounts die beveiligd zijn met extra maatregelen.
  • De (beveiligings)updates van Windows worden automatisch geïnstalleerd op alle computers die wij gebruiken. Ook zorgen de beheerders ervoor dat wij– gemiddeld binnen enkele uren – nieuwe versies van WordPress en de verschillende plugins installeren.

Contactgegevens

Klachten over de wijze waarop wij omgaan met je persoonlijke gegevens?

  • Heb je toch klachten over de manier waarop wij met je privacy en de door jou verstrekte persoonsgegevens om gaan? Dan kun je een klacht indienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens: ‘Tip ons‘.