Pffffff….

NOT ALL THOSE WHO WONDER ARE LOST!

Ik kreeg vandaag een kaartje met deze tekst onder mijn ogen. Toeval? Woensdag voelde ik me namelijk juist verdwaald. Verdwaald in al wat ik zag, hoorde, voelde….mijn gedachten tolden rond in mijn hoofd. Wat is het veel allemaal. En dat met een grote groep collega’s dat maakt dt ik me niet even kan terugtrekken. Niet even da kans krijg om alles te laten bezinken…..het brak me donderdag bijna op.

Begrijp me niet verkeerd. Het is geweldig om deze reis mee te mogen maken. In mijn hoofd borrelt het van de ideeen, ik wil vanalles. Maar het is ook overweldigend, een bak vol inspiratie die over me heen dendert! En ik ken mezelf….De kans om mezelf voorbij te lopen is behoorlijk aanwezig.

Maar dan zijn ze daar; die mooie (reflectie)gesprekken met mijn collega’s, de reacties op mijn blogs. Mensen die met me meedenken, me (opnieuw) laten denken en die me willen helpen. Me vertrouwen geven dat ik het kan, dat ik het niet alleen hoef te doen. En me vooral op het hart drukken er de tijd voor te nemen.

Dat is wat ik ga doen, mezelf de tijd gunnen om nog meer die leerkracht te worden die ik wil zijn…

Bedankt allemaal!

Suzanne

Recommend0 recommendationsPublished in 01: Learning to use one’s mind well, 02: Less is more, depth over coverage, 09: A tone of decency and trust, Reisblogs

10 reacties op “Pffffff….”

 1. Ik wens je tijd, rust en ruimte voor jezelf.
  Wees lief voor jezelf, dan pas kun je lief zijn voor een ander. Neem de tijd voor verwerking, maar hou de verwondering en inspiratie vast. Ik ben zo benieuwd naar je ervaringen in Nederland. Succes lieverd

 2. Zo herkenbaar Suzanne, een derde dag dat er van alles toeslaat in hoofd en hart. Het begint wellicht met juist de twijfel tot uitgangspunt van handelen te nemen. Zorg dat je veilig weer thuis komt!

 3. Wat een mooie reflectie Suzanne. De onderdompeling is enorm lees ik. Je zult zien dat je tools krijgt om weer boven te drijven. Eenmaal thuis waar je met meer rust en ruimte samen met collega’s kunt wisselen van ideeen en gedachten. Wat heb je nodig om ideeen uit te voeren? Ik denk dat je mooie stappen gaat zetten. .

 4. Suzanne,

  Leren en lesgeven doen we SAAM! Maak tijd voor de mooie (reflectie)gesprekken, deel je inspiratie en je uitdagingen. Zet ons aan het denken, wij willen graag met je meegroeien.

 5. mooie reflectie Suzanne. Deze reis is een snelkookpan van inspiratie, emotie, energie en flinke vermoeidheid. Doordat je niet kunt ontsnappen, kom je ook open voor het leren. Het hoort er een beetje bij.

  Je denkt altijd al zo mooi na over je onderwijs en hoe je het steeds weer een beetje beter kunt maken. Gun jezelf de tijd, neem de collega’s mee die ook op reis waren en de anderen op school en ga SAAM mooie dingen doen. Ik heb daar ALLE vertrouwen in!

 6. Erik van Lieverloo

  “mezelf de tijd gunnen om nog meer die leerkracht te worden die ik wil zijn…”

  Zo! Wat mooi Suzanne.
  en wat fijn dat we daar door deze reis de kans voor krijgen.

  Ik neem je quote morgen mee naar m’n werk ?.

 7. Yes!
  Het is het gelukt!
  Datgene waar je zo bang voor was…
  Dat gene wat je zo spannend vond…

  Een moedig persoon is niet iemand die nooit bang is, maar iemand die bang is en het toch doet!
  En je hebt het gedaan!

  Ik heb genoten van je blogs, daar deze raakt me echt.
  Je bent vanbinnen aan het veranderen.
  Je denkt even niet na over alle praktische zaken van het onderwijs, maar juist over jezelf en over jouw rol en invloed als leerkracht.

  Ik ben echt zo trots op jou!
  Gun jezelf de tijd… maar wacht niet te lang met de gesprekken die je wilt gaan voeren.

  Tijd voor juf Suzanne 2.0!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: