Ny!!

Op weg naar nieuwe inzichten

Toen ik in 2020 afstudeerde aan de Pabo, had ik achteraf van één ding spijt en dat was dat ik niet mee op studiereis ben geweest. Op dat moment had ik daar niet voldoende bij stilgestaan, wat voor leuke kans dit was om in het buitenland bij andere scholen te gaan kijken. Eenmaal aan het werk besefte ik me dat ik wel nieuwsgierig was naar hoe het onderwijs in het buitenland werd vormgegeven. Ik wist op de Pabo dat als ik afgestudeerd was, ik heel graag bij SAAM wilde gaan werken, vanwege de verschillende soorten onderwijs binnen deze stichting. Toen ik hoorde dat SAAM jaarlijks een studiereis naar New York en Boston ondernam, wist ik al snel dat ik daar graag een keer aan deel wilde nemen. Een aantal maanden geleden werd er bekend wanneer de studiereis zou plaatsvinden. Ik kon helaas niet op deze data, dus ik dacht ‘Britt, volgende keer beter’. Maar toen werd de datum verzet, deze datum kon ik wel. Ik ging naar mijn directeur en teamleider om dit te zeggen en later die week werd er geloot. Ik was de gelukkige, ik mag mee naar New York en Boston!

Voorafgaand aan de reis naar New York en Boston hebben we drie bijeenkomsten waar we onder andere praten over welk doel je hebt bij deze studiereis. Ik zou graag willen zien hoe ze bij de onderwijsbehoeftes aansluiten van alle kinderen, binnen de verschillende jaargroepen. Hoe doe je dit bij de kinderen die aan de onderkant of de bovenkant zitten. Ook ben ik benieuwd hoe de kinderen worden betrokken bij hun eigen leerproces, hier eigenaar van worden gemaakt en welke snaren er worden geraakt om de intrinsieke motivatie te prikkelen. Naast veel te kunnen zien binnen de verschillende scholen, hoop ik ook leerkrachten, ouders en kinderen hier over te spreken.

Ik kijk erg uit naar de studiereis naar New York en Boston. Ik hoop vanuit deze reis vooral veel nieuwe inzichten te krijgen, die ik vervolgens kan inzetten in mijn eigen klas. Ook denk ik dat ik veel kan leren van de reflectie momenten die plaats gaan vinden. Ik moet soms dingen even laten bezinken voordat ik er een goede les uit kan halen of mijn mening erover kan verwoorden. Ik verwacht dat dit onder andere zal plaatsvinden tijdens deze momenten en daarnaast vind ik het erg leerzaam om te reflecteren en te sparren met collega’s binnen SAAM. 

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2024

Deel deze post

3 reacties

  1. Je gaat hier enorm van genieten Britt, de intrinsieke motivatie van kinderen zul je zeker zien en de differentiatie moet je gewoon ervaren tijdens deze reis. Die is er ‘all over the place’.

  2. Mooie doelen, Britt! Ik ben heel benieuwd wat je gaat ervaren en leren, zo kan ons vast ook weer inspireren! Geniet nog even van de voorpret, het is bijna zover!

  3. Mooie vragen hoor die jij mee op reis neemt. Dat aansluiten bij onderwijsbehoeften. Daar ga je hopelijk volop stralende voorbeelden van zien. En hoe dat vooral vanuit een vragende grondhouding betekenis krijgt. Wens je veel moois en neem dat ook mee terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *