WhatsApp Image 2024 05 13 At 03.17.04

Now you’re in New York, These streets will make you feel brand new, Big lights will inspire you”

Wow, New York City is indrukwekkend, maar met slechts één dag om alles te verkennen!

Na een late aankomst gisteravond in NYC waren we onder de indruk van ons prachtige hotel, maar ook behoorlijk uitgeput. Na zo’n lange vlucht en bijna 24 uur achter elkaar wakker te zijn geweest, was het dilemma: direct naar bed gaan of toch de energie vinden om Times Square om de hoek te verkennen?

Natuurlijk kozen de meesten van ons voor het laatste. Times Square, met zijn enorme energie, gaf mij een gigantische kick. WAUW! Maar met een drukke dag voor de boeg en een wens om zoveel mogelijk van de stad te zien, toch maar naar bed. Maar NYC zo ver mogelijk verkennen? Dit is hoe wij dit hebben aangepakt:

Dus stap 1: Kneitervroeg opstaan. Vanochtend zaten mijn kamergenoot Anne, collega Adri, zijn kamergenoot Tom en ik stipt om 7.00 uur aan het ontbijt.

Stap 2: we besloten gebruik te maken van de hop-on-hop-off bus. Ja, behoorlijk toeristisch, maar het biedt wel de mogelijkheid om ontzettend veel te zien!

Stap 3: goede schoenen zijn een must! We hebben behoorlijk wat metertjes afgelegd om alles te kunnen verkennen.

Wat hebben we vandaag eigenlijk allemaal gezien? Een ongelofelijke hoeveelheid! We begonnen met een wandelingetje door Korea Town, langs het Empire State building, richting Times Square. Vervolgens stapten we op de hop-on-hop-off bus. En alsof dat nog niet genoeg was, hebben we zelfs een beetje Nederlandse sfeer geproefd tijdens een ochtendwandeling in de stromende regen.

Aangezien ik ben opgegroeid als een enorme Harry Potter-fan, moesten we natuurlijk een stop maken bij de Harry Potter-winkel in New York. En als een kind zo blij heb ik Anne, Adri en Serap meegesleurd de winkel in, omdat ik absoluut Butterbeer wilde proberen.

Tip: Drink dit niet als je geen suikeroverdosis wil.

Ook hebben we het beroemde Flatiron Building mogen bewonderen, zij het dat het helaas in de steigers stond. En we konden het niet laten om even een kijkje te nemen in de Lego-winkel. Daarna stapten we weer op de bus en reden richting Soho. We hebben even rondgeslenterd en vervolgens (je raadt het al, weer met de bus) naar Chinatown en Little Italy gereden. Daar hebben we rondgewandeld, een Chinese Boeddhistische tempel bezocht en een gigantische punt pizza naar binnen gewerkt.

We reden naar de Brooklyn Bridge-halte en maakten vervolgens een korte wandeling richting het 9/11-monument. Indrukwekkend.

Gelukkig begon het weer op te klaren, dus lekker terug gewandeld naar de Brooklyn Bridge om een stukje over de brug te wandelen. 

Vervolgens stapten we weer in de bus en maakten we een tussenstop om toch nog even het Vrijheidsbeeld vanaf een afstand te kunnen aanschouwen. Daarna stapten we opnieuw in de bus en reden we terug richting Times Square, terwijl we via onze oortjes genoten van een leuke muziekjes die te maken hadden met NYC en interessante feitjes over de stad. 

En toen kwam voor mij het hoogtepunt van de dag: Ellen’s Stardust. WOW. Die mensen kunnen echt zingen. Bij Ellen’s Stardust zijn de serveerders allemaal Broadway-hoopvolle artiesten, of ze zijn al actief op Broadway en maken even een tussenstop tussen de shows door. Dus terwijl ze het ene moment je frietjes en cola op tafel zetten, staan ze het volgende moment een Grease-medley te zingen. Het is gewoonweg geweldig. Voor de mensen die mij kennen zal dit geen verrassing zijn, gezien mijn grote liefde voor musicals en muziek.

De man op de foto is Alex, een van de serveerders. Wat een stem heeft hij! Hij zong voor ons ‘Wait for it’ van de musical Hamilton. Zijn talent spat ervan af, en hij brengt dit nummer (een van mijn favorieten uit deze musical) zo goed over! Alex gaat hier (tijdelijk) weg, aangezien hij een jaar lang een rol heeft in de nieuwe Titanic-musical. Hij verdient het echt.

Maar om af te sluiten, want ik kan blijven vertellen over wat we hebben gezien en meegemaakt, maar ik wil ook graag naar bed. We zullen morgen gaan kijken op Castle Bridge School, de school van José, die aanwezig was bij de CES bijeenkomst voor heel SAAM. Ik heb daar met hem gesproken, en ben benieuwd wat ik daar ga zien, leren en meemaken. 

Zoals het liedje dat in de bus werd gedraaid, een van de bekendere hits over NYC, Empire state of Mind: “Now you’re in New York, These streets will make you feel brand new, Big lights will inspire you”. Morgen zullen we de inspiratie meemaken!

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2024, Reisblogs

Deel deze post

3 reacties

  1. Wat een ervaring! NYC in one day. Volledig opgegaan in de stad in al haar grootheids. Zoals je beschrijft, het is gewoon niet te bevatten. Blijf genieten van al dit moois en laat jezelf betoveren door de magie van de stad. Ik ben benieuwd naar je ervaringen op Castle Bridge. Stap in de wereld van de CES-scholen en probeer de koppeling te maken met je eigen dagelijkse werkelijkheid op onze school. Wat neem je mee? Wat neem je niet mee? Wat valt je op? Ik kijk ernaar uit om je volgende blog te lezen. Veel plezier!

  2. Ohhh Lotte wat een dag en een gave afsluiting! Geniet enorm daar en met die inspiratie zal het zeker goed goedkomen! Geniet, Geniet, Geniet!

  3. Hoi Lotte,
    Zo te lezen heb je het goed naar je zin daar!
    Nog heel veel plezier en inspiratie deze week, Geniet er van!
    Groetjes Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *