Koffers

Nog maar heel even

De meivakantie is voorbij, het herstel van de hersenschudding is helemaal voltooid & de eerste (en ook meteen de laatste) werkdagen voordat de CES reis begint zijn afgerond. Het aftellen gaat nu dus echt beginnen! Hoe tof dat ik als 26 jarig, startend jonkie zo’n onwijs gave professionalisering mag doen, terwijl ik nog maar aan de start van mijn loopbaan sta. Ik kan er nog steeds niet helemaal bij met mijn hoofd. 

Ik ben al aan het nadenken ben over wat ik moet inpakken, ben ook nog snel het boek aan het uitlezen, maar het meest druk ben ik met het fantaseren over wat we allemaal gaan zien, meemaken en ervaren. Mijn fantasie is best rijk, maar ik denk dat ik alsnog enorm verbaasd ga zijn. Ik heb al van velen gehoord dat het met mijn kijkvraag wel goed gaat komen: hoe zorgen ze er op deze scholen voor dat tijdens het thematisch werken de kinderen de harde werkers zijn in plaats van de leerkrachten? Dat de kinderen degenen zijn die met ideeën komen? En dat de motivatie, betrokkenheid en het verantwoordelijkheidsgevoel van kinderen hoog is en ook hoog blijft? 

Ik kan niet wachten om met een hoofd vol ideeën weer terug te vliegen naar Nederland. Maar nog veel meer kan ik niet wachten op de vlucht die daar nog voor zit. De vlucht naar Amerika!!! Als die achter de rug is, schrijf ik vast snel weer een blog over de avonturen die we tot dan toe mee hebben gemaakt. 

Recommended1 recommendationPublished in Reis2024

Deel deze post

5 reacties

  1. Lieve Sanne, het is je meer dan gegund om deze mooie inspirerende reis te maken. Je gaat geweldige dingen zien, en een kritisch oog mag ook. Ik hoop dat je deze reis jouw rugzak vult met allerlei indrukken waarmee je verder kunt in het onderwijs en in je leven. Wat eerlijk is eerlijk, deze reis ga je nooit meer vergeten! Heel veel plezier en we lezen graag je blogs.

  2. Hartstikke mooi dat je zoektocht er vooral eentje gaat zijn van hoe jij ervoor kunt zorgen dat het de kinderen zijn die aan zet zijn. Want daar is natuurlijk ook stevig leraarschap voor nodig! Goed kijken en luisteren vooral ook. Je gaat het zien! Moois voor jou.

  3. Een héle fijne, leuke, inspirerende, mooie reis Sanne! Ben erg benieuwd naar je verhalen. Ik ga het zeker volgen.

  4. Yes Sanne, het is bijna zover!
    Geniet ervan, laat je verwonderen en laat je onderwijshart overstromen …
    Heel benieuwd wat je meeneemt uit jouw kijkvragen en hoe we daar allemaal weer van kunnen leren 🤩

  5. Hoi Sanne, ik wens je een goede reis en geweldige ervaring. Mooie vraag neem je mee en ik ben heel benieuwd naar wat je daar van gaat zien en mee terug brengt voor ons. Verwonder je en geniet! Groetjes, Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *