Nog een weekje en dan is het zover….

Wat gaat er op dit moment allemaal door mij heen;

*Spanning, nog maar een weekje en ik ben straks aan de andere kant van de wereld.

*Mijn gezin voor 12 dagen missen, hoe ga ik dat ervaren?

*Hoe ga ik de reis beleven. Nog nooit zolang in het vliegtuig gezeten.

*Het zijn in New York en Boston met mensen die ik nog niet goed ken. De meeste nog niet eens bij naam.

*Natuurlijk een dingetje voor de meeste vrouwen, wat neem ik allemaal mee? Of juist niet, om het excuus te hebben om daar heerlijk te shoppen.

Dit alles heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat ik ervoor gekozen heb om een paar dagen eerder naar New York te vertrekken, wat een ongelooflijk mooie kans is.

Maar ik ga niet alleen voor het shoppen en om New York te bewonderen.

Wat een bijzondere ervaring gaat het worden, om mezelf te kunnen verdiepen in het onderwijs van de scholen in New York & Boston.

Hierover ben ik in gesprek geweest met collega’s die eerder met de Ces reis zijn mee geweest. Het advies is om vooral; veel te gaan bekijken, foto’s maken, wat kunnen we gebruiken in het onderwijs bij ons op school, hiermee rekening houdend dat niet alles toepasbaar is. Laat het op je afkomen, je gaat mooie dingen zien en geniet vooral van deze unieke ervaring. Met de tips in mijn koffer, ga ik er hopelijk een mooie, inspirerende en leerzame reis van maken. 

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2019

5 reacties op “Nog een weekje en dan is het zover….”

 1. Gerda Eikelboom

  Ha Mariska!
  Wat een heerlijk vooruitzicht.. eerst New York ontdekken en daarna CES ontdekken.. ik ben heel benieuwd wat jij ‘mee neemt’ vanuit de USA om op De Fonkeling te delen met ons en in te zetten in ons onderwijs. Maar vooral .. heel veel on(der)wijs veel plezier !! Good Luck!

 2. Hoop van harte dat die afstand en andere ruimte ginds je inspireert om ook focus te maken op jouw professionaliteit. Snap de spanning van het reizen, regelen enzo, buig het daar heerlijk om naar nieuwsgierigheid naar het leraarschap van de mensen die je gaat ontmoeten. Beslis waar je vooral op wilt gaan letten… alles fotograferen.. alles zien… dat is heel veel hoor 😉
  Maak gerust focus op wat dicht bij jouw drijfveren ligt. Alle moois, heb het goed, zorg goed voor jezelf en elkaar!

 3. Beste Mariska,
  Spannend hoor zo’n reis! Mooie tips kreeg jij van eerdere CES-reizigers. We zijn benieuwd naar jouw foto’s, maar vooral ook naar jouw eigen beleving van deze reis. Welke inspiratie krijg jij? Wat vind jij mooi onderwijs? Waar krijg je de kriebels van? Wat raakt aan jouw eigen motieven om in het onderwijs te werken? Ik wens jullie een mooie reis vol met inspiratie!

 4. Sabine Heijdeman

  Mariska, nieuwe onbekende dingen kunnen spannend zijn maar ze kunnen je ook ontzettend veel mooie dingen brengen zoals inspiratie, (leer-)ervaringen, vertrouwen en vriendschap. Ik weet zeker dat jij het spannende snel zult vergeten. Er is teveel te zien en te ervaren waar je energie van krijgt waardoor je geen tijd hebt om spanning te voelen…..maar dan moet je wel de kansen en mogelijkheden ( willen) zien. Ga op zoek naar nieuwe dingen maar vooral ook naar herkenning. Ga in gesprek met kinderen want dat zijn vaak de mooiste gesprekken. Luister naar de leerkrachten en hoor de diepgang in hun vragen.
  Een week lijkt lang maar de tijd vliegt. Voor je het weet vlieg jij ook weer terug met een flink gevulde rugzak. Deel de inhoud met de kinderen en zeker ook met je collega’s.
  Ga genieten, have fun and enjoy!

 5. Ellen Loeffen

  Hoi Mariska,
  Ik hoop dat je al veel mooie indrukken op hebt mogen doen, die je straks allemaal met ons mag delen. Heel veel plezier nog.
  Groetjes Ellen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: