Nieuwsgierigheid 20161000

Nieuwsgierigheid!

Morgen rond deze tijd zijn we al onderweg, spannend!

Het is spannend, maar ik ben ook nieuwsgierig. Een van de kernwaarden van mijn school, Kindcentrum Sterrebos, is nieuwsgierigheid, In mijn vorige blog heb ik geschreven wat mijn onderzoeksvraag is, waar ik nieuwsgierig naar ben.

Op welke manier wordt het onderwijs op het gebied van executieve functies vormgegeven, zodat kinderen vanuit betere leervoorwaarden komen tot leren?

Voor de meivakantie heb ik met de kinderen uit mijn groep besproken dat ik naar Amerika ga en dat ik daar scholen ga bezoeken. De kinderen waren benieuwd naar het antwoord op mijn onderzoeksvraag, maar hadden zelf ook veel vragen over het onderwijs in Amerika. De kinderen waren ook nieuwsgierig!

Daarom heb ik een poster in mijn klas op gehangen waar ze hun vragen op konden schrijven. Samen kwamen ze tot de volgende vragen:

Recommended1 recommendationPublished in 05: Student-as-worker, teacher-as-coach, Reis2023, Reisblogs

Deel deze post

5 reacties

 1. Ah. Zeg. Da’s leuk Amber om je klas te betrekken! Benieuwd hoe jij hen antwoorden gaat geven. Hele goede reis! En geniet van alles wat er op je pad komt.

 2. Oh Amber,
  En wat ben ik nieuwsgierig hoe jij het in Amerika gaat vinden! Ik blijf je zeker volgen!
  Geniet eerst lekker van de vrije dagen en daarna heel veel plezier op de scholen!
  Een prachtige ervaring die je voor altijd met je mee neemt! Goede reis!

 3. Amber, wat goed dat je groep zo betrokken is. Leuk om ze komende week ‘aangelijnd’ te houden en te zien hoe jouw antwoorden op hun vragen vast en zeker weer tot nieuwe vragen gaan leiden. Lang leve nieuwsgierigheid!

 4. Wat gaaf Amber, die vragen van de kinderen. Ben benieuwd naar de antwoorden. Morgen mogen we!! Spannend!!

 5. Hi Amber, ik ben natuurlijk erg nieuwsgierig naar die ene (door ook een leerling gestelde) vraag: “Hebben ze ook kunstlessen?” En hoe worden deze ingevuld.
  Ik zei het je al eerder, HAVE FUN, geniet en ervaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *