20240512 145858

New York ontdekken

Twee vluchten en een paar duizend kilometer verder en het is zover, geland in New York! Het liedje ‘New York’ van de musical ‘Two Strangers (Carry a Cake Across New York)’ stond al een tijdje in mijn Spotify-lijst en had mijn enthousiasme al flink aangewakkerd. En nu zijn we gewoon hier! Snel de spullen in het hotel leggen, zorgen dat de wifi werkt (want eindelijk weer kijken of er berichten zijn uit Nederland is toch ook wel belangrijk) en daarna weer de straat op om nog even wat te eten. Een hamburger eten om half 3 ‘s nachts Nederlandse tijd kan prima toch? We hebben de avond afgerond met het lopen naar Times Square. In de avond is New York echt indrukwekkend, met alles lichten en mensen.

De volgende ochtend ging ik samen met Femke en Joelle op pas. Ons eerste doel was op zoek gaan naar een apotheek voor verkoudheidsmedicijnen. Gelukkig zijn er een hele boel CVS winkels en kon ik weer fatsoenlijk ademen. Het volgende doel was een Simkaart regelen. Je zou zeggen dat dat makkelijk is, aangezien er heel veel T-Mobile winkels zijn hier die open zouden moeten zijn. Het belangrijkste woord in die zin ‘zouden’. Na drie winkels hebben we het opgegeven en zijn we naar de metro gegaan. Hier heb ik gemerkt hoe aardig de mensen hier zijn. Ze willen graag helpen als je het vraagt. Zo was een metrokaartje snel geregeld en konden we door naar het American Museum of Natural History, het museum waar delen van de film ‘Night at the Museum’ zijn opgenomen. Wat een groots gebouw en wat een diversiteit aan dingen kan je daar zien. Het meest indrukwekkende vond ik de skeletten van de dinosaurussen, de kristallen en de (opgezette) dieren achter het glas, die net echt leken.

In de middag hebben we veel gelopen door de straten van New York en zo veel van de sfeer mee kunnen krijgen. We hebben een bezoekje gebracht aan de Harry Potter winkel, die ook echt wel heel gaaf is als je van de films of de boeken houdt. En de laatste stop van de dag was Korea Town, waar we alle drie op verschillende manieren interesse in hebben. Hier zijn we winkels in- en uitgegaan en hebben we hier en daar natuurlijk ook iets gekocht. Ook hebben we hier genoten van Korean BBQ als avondeten. Nu terug in het hotel, terwijl ik deze blog aan het typen ben, zit de eerste heel dag in Amerika er gewoon alweer op!

Morgen gaan we onze eerste school bezoeken, namelijk ‘Castle Bridge School’, waar ik alleen nog maar goede dingen over heb gehoord. Ik ben benieuwd! 

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2024

Deel deze post

2 reacties

  1. Prachtige foto’s Sanne!
    Ik hoop dat je een fantastische, inspirerende week hebt! Je bent in elk geval goed gestart zie ik in je blog. Wat een ervaring! Ben benieuwd wat jij mee gaat nemen je klas in na deze reis.
    Geniet ervan Sanne!

  2. Wat een andere wereld daar hè! Dat kun je niet omschrijven dat moet je gewoon mee maken! Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *