New York ik kom er aan!

Als beginnend leerkracht vraag ik me af of het onderwijs niet beter kan. Ik ervaar een heleboel bestaande systemen en ik ervaar wat dit met mij doet. Ik merk dat het werken met startende leerlingen erg interessant is. Spelenderwijs leren levert veel op. Ik merk dat het spel begeleiden intensief is, maar ook veel op kan brengen. Leerkrachten kunnen verschillende rollen innemen. Als beginnend leerkracht wil ik sterker worden in het uitvoeren van deze rollen. Ik hoop in Amerika te ervaren hoe leerkrachten het spel begeleiden door de juiste vragen te stellen. Ik ben ook benieuwd hoe ze differentiëren bij verschillende kinderen. Onzekere kinderen vinden het vaak lastig om actief mee te doen tijdens mijn spellen. Ik hoop handvaten te krijgen over de aanpak van de spellen voor kinderen en specifiek voor de onzekere kinderen.

Tijdens de reis ga ik veel in gesprek over onderwijs en de leerkrachtrol. Ik ben benieuwd hoe collega’s denken over eigenaarschap en wat ik hiervan terugzie in de praktijk. Ik heb ontzettend veel zin in deze reis!

 

 

 

 

Recommend0 recommendationsPublished in Geen categorie

1 reactie op “New York ik kom er aan!”

  1. Hallo Lara,
    Fijn om jou, met je frisse blik op onderwijs,bij onze reisgroep te hebben. Als nieuwe leerkracht is er veel om je over te verwonderen. Dingen die je collega’s heel gewoon vinden kan jij vragen bij stellen. Ik ben benieuwd naar jouw vragen.
    Mooi om te lezen dat je voor jezelf focus hebt gekozen. Een interessante focus: spel en spelen. Ik ben benieuwd op welke onderwerpen jij wel eens zou willen ‘spelen’ met je klas.
    Groeten Sandra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: