Up

New York, Here I come!!

Het is vrijdag 16 december. Na schooltijd zijn we met het team even pauze aan het houden en denken we alvast na over ons toneelstukje tijdens de kerstviering. En dan krijg ik ineens een melding op mijn telefoon….. ‘Zet de datum in je agenda. Jullie mogen mee op CES reis”! Even staat alles stil. Is dit waar? Heb ik dit nu echt goed gelezen? Ga ik gewoon mee naar New York?!

Tot op de dag van vandaag kan ik nog steeds maar niet geloven dat dit echt gaat gebeuren. Elke dag check ik even mijn countdown app en zie ik dat deze reis steeds wat dichterbij komt.

Het Amerikaanse onderwijs heeft altijd al mijn aandacht gehad. Vroeger keek ik al naar verschillende Amerikaanse series en films die zich afspeelde op een Amerikaanse High School, zoals high school musical en Modern Family. Toen al vroeg ik mezelf af hoe dat zou zijn, zo’n high school. Natuurlijk wordt het in de film altijd aangedikt, maar toch bleef het mij interesseren. Toen ik eenmaal op de pabo zat en echt voor de klas begon te staan ben ik steeds meer teachers gaan volgen op instagram. Nog steeds kan ik uren kijken naar de filmpjes van onder andere. @teacherslovehacks, @teachinglittlewonderz, @teacherslovehumor en @mrs.b.tv. Op deze accounts is er zoveel liefde voor het vak, de aankleding van het lokaal, de aangeboden stof en vooral voor de leerlingen. Het lijkt mij zo tof om deze dingen ook in het echt te kunnen zien.

Zelf ben ik werkzaam op IKC de Klimboom in Uden. Ik ben werkzaam in unit 4-5. Mijn duo-collega en ik hebben al veel gesprekken gevoerd over de CES-reis. Toen ik met haar in gesprek was kwamen we erachter dat we ook graag zouden willen weten wat er in Amerika gedaan wordt aan en sterk pedagogisch klimaat en welke activiteiten hiervoor worden in gezet. Dit hoop ik dan ook echt mee terug te kunnen nemen vanuit Amerika.

Daarnaast ben ik ook erg nieuwsgierig naar de manier van les geven, differentiëren, verschillende nationaliteiten binnen de school, de aandacht voor kunst&cultuur vakken…. en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Doormiddel van deze blog zal ik jullie regelmatig op de hoogte houden van de dingen die ik heb gezien, geleerd, gevoeld en heb ervaren. Leuk dat jullie dit samen met mij willen meemaken!

En dan nu…. laatste dingen regelen voor de klas, nog wat laatste afspraken maken, koffer inpakken en gaan!

New York, here I come!!  

Recommended1 recommendationPublished in Reis2023

Deel deze post

3 reacties

  1. Jenna, mooi hoe jij uitkijkt naar de reis. Je nieuwsgierigheid naar hoe het er in Amerika aan toegaat spreekt duidelijk uit je blog. Ik ben benieuwd welke verwachtingen waar blijken te zijn maar misschien nog wel meer naar de dingen die je gaan verrassen. Ik zal je blogs met interesse blijven volgen.

  2. Jenna, fijn te lezen waar je allemaal naar uit ziet. Even een disclaimer…. waar jij schrijft “Amerikaans onderwijs” dat bestaat net zo min als “Europees onderwijs” (zo moet je dat eigenlijk vergelijken) Wat vervolgens helemaal niets afdoet aan je belangstelling hoor. Mooi te zien hoe je focus wil maken op pedagogisch handelen en oh oh wat ga je daarin mooie dingen zien ginds. Probeer goed op details ook te observeren en vragen te stellen. In dat pedagogisch handelen kun je je belangstelling voor differentiatie én voor gemixte nationaliteiten echt mooi meenemen. Benieuwd in wat dat allemaal van de leraar verlangt. Welke keuzes je daarin te maken hebt of al maakt. Neem wat je meemaakt mooi mee naar hier, voor je eigen handelingsrepertoire maak ook voor de basis van een goede professionele dialoog! heb het goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *