Mission Hill School; A big hug around us

Daar komt de volgende vlog alweer aan! Wij zijn ook dit keer weer erg geraakt en geïnspireerd door de school waar we zijn geweest; Mission Hill School. Zijn jullie ook zo nieuwsgierig waar Mariska mee gaat stoppen? En wat ons beide geraakt heeft? Zoals een leerling het vandaag omschreef; ‘A big hug around us’.


Doordat wij natuurlijk ook steeds meer op persoonlijk vlak geraakt worden, zullen jullie ook snel een vlog zien van ons apart! Je komt jezelf hier tegen en het lijkt ons goed om juist ook zichtbaar te maken met wat dit met ons doet als individu. Wees maar niet bang, want wij blijven zeker ook samen vloggen.. Wie weet zelfs ook nog wel wanneer we terug zijn op de Fonkeling! En ja.. dit filmpje is (iets) korter ?

Recommend0 recommendationsPublished in 02: Less is more, depth over coverage, 03: Goals apply to all students, 08: Commitment to the entire school, Reis2019, Uitwisseling, Vlog2019

6 reacties op “Mission Hill School; A big hug around us”

 1. Mooie inzichten weer. Ook mooie stappen die goed te realiseren zijn. Succes dinsdag Mariska met het minimaliseren van je lessen. Sluit mooi aan bij het werken vanuit lesdoelen waar we mee bezig zijn.
  Ik denk dat we al stappen aan het maken zijn om steeds meer uit te wisselen met elkaar van stroming maar leuk, leerzaam en haalbaar om eens een goed kijkje te gaan nemen bij de ander en met elkaar daarover in gesprek te gaan.
  Neem je enthousiasme mee en inspireer de andere collega’s ook zeker hiermee!
  Veel plezier nog!
  Groetjes Kim

 2. Kijk! dat is zo mooi! Elkaar een hart onder de riem steken daar waar die prachtige opdracht van het onderwijs behoorlijk pittig is. Jippie O Jee Mariska gaat minimaliseren! Differentiëren op meer manieren, goed gezien!
  Mooi dat jullie de relatie tussen de collega’s hebben gezien. Verwonderen, vragen stellen… neem het mee en ga het doen, minder over nadenken/plannen/organiseren, ‘gewoon’ die ene school zijn in wat jullie gaan doen. In de ontmoeting gebeurt het! Mooi zeg… meer spreken over families.
  Sandra en ik hebben ook naar jullie gevlogd hè?! #absoluutongeschiktvoorpublicatieophetwww;-)

 3. Karin Meeuwsen

  Wauw, dat is ook zo, we zijn 1 Fonkeling.
  Mooi en fijn om bij elkaar te kunnen en mogen kijken.
  Leren van en met elkaar.
  Trots op jullie.
  Veel plezier en inspiratie nog.

 4. Heeej dames! Fantastische woorden..
  Ik word heel blij van al die ervaringen die jullie benoemen ?? en waar jullie iets mee willen doen. Verder kijken dan je eigen groep, stroming, school, collega-school.. , collega’s zien, zien werken en vooral vragen. GROEI ontstaat door het geven en goed ontvangen van feedback..
  Mooi dat je deze wijze van differentiëren benoemt Mariska, zeer passend bij waar de focus van de O&O groep ligt voor komend schooljaar.. (Ik ga heeeel graag hierover in gesprek met jullie)
  Nu jullie enthousiasme, ideeën, herinneringen warm houden, delen en… ‘ just do it, with the end in mind!’

 5. Marion van Rooij

  Wat leuk, een vlog! Mooi om jullie enthousiaste blikken te zien bij wat jullie hebben meegemaakt.
  Jullie nemen mooie inzichten mee naar de Fonkeling en naar SAAM! Ik kom graag eens bij jullie luisteren en kijken!

 6. Hallo Rachel en Mariska, gave vlog. Ook de inleiding bovenaan maakt de kijker nieuwsgierig. Goed voornemen om ook daarna te blijven bloggen, dat kan uiteraard op deze site.
  Mooi voornemen, Mariska. Vaak is onze organisatie vooral om het voor de leerkracht overzichtelijk en “in control” te houden. De diepte in gaan betekent ook loslaten, laat kinderen los en kijk wat er gebeurt. En dat jullie binnen de eigen school en daarna binnen SAAM* bij elkaar willen gaan kijken kan ik alleen maar toejuichen! Direct maandag mee beginnen.
  Groet van Arjan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: