Blog 1

Liefde. Punt.

‘We love every child and we love eachother’ (Malika, Brooklyn New School)’.

Alles draait om liefde in het onderwijs. Van ieder kind oprecht houden. Van iedere collega oprecht houden. Om wie hij of zij is. Zijn of haar kwaliteiten willen en kunnen zien. En dat heb ik gevoeld. Op onze eerste dag op Brooklyn New School werd ik al heel fijn bevestigd dat liefde de basis is van alles.

Door deze liefde is de leefomgeving rijk. Er alles voor over hebben om kinderen te geven wat zij nodig hebben, alles uit de kast willen halen en kinderen oneindige mogelijkheden geven om te leren. ‘Creating magic’ (José Sendin). Fantastisch dat wij kinderen dat kunnen bieden.

Door deze liefde is SAMEN vanzelfsprekend, nooit een vraag maar altijd het antwoord. Samen eigenaar en ontwerper zijn van het onderwijs. Samen praten, veel praten over hoe kinderen leren, hoe we magie kunnen maken, betekenisvol kunnen zijn voor kinderen én hun families, hoe we een community zijn met elkaar.

Door deze liefde luisteren we naar de stem van kinderen. En dan écht luisteren, horen wat zij nodig hebben, wat zij willen leren. Want kinderen vertellen ons precies wat zij willen leren en wat daarvoor nodig is.

Liefde is ook duidelijk zijn, de tough love. Het is de maximale veiligheid, die we kinderen kunnen bieden.

Wat ik me voorneem > liefde als norm voor kwaliteit maken. Systemen liefdevol maken. En mijn collega’s stevig verbinden op deze liefde voor kinderen, voor elkaar en het onderwijs dat we maken.

Recommended2 recommendationsPublished in 09: A tone of decency and trust, Reis2023

Deel deze post

8 reacties

 1. Ja, vanuit liefde voor ons vak, onze kinderen, onze collega’s maar ook uit liefde voor wie jij bent en wat jouw unieke zelf deze kinderen of collega’s te bieden heeft!

 2. Mooie woorden!! Alles is liefde ❤️.
  Het zien en horen van de ander kwam vandaag ook als kern terug tijdens de conferentie po/vo, leuk wat collega’s van je ontmoet.

 3. Hopatee! Hoe mooi Fionakuhhhhh! Liefde. Punt. Ik doe met je mee. SAAM* ook! Geniet nu op afstand van jouw inspiratie! Jij gaat straks velen besmetten. Daar zie ik naar uit. Goeds in Boston. De liefde op Parker…. Zorg goed voor elkaar!

 4. Prachtig Fiona. Gewoon LIEFDE! Dat is de basis van ons mooie vak. Fantastisch dat je deze waarde wil doortrekken naar de systemen die soms zo weinig liefdevol zijn. Werken van verbinding en liefde dat is de norm!

 5. Wat fijn Fiona! Liefde. Punt. Wat hebben we een geweldig vak als we dit zo samen vorm kunnen geven. Ik kijk uit naar jouw inspiratie. Lieve groet, Marly

 6. Mooi Fiona! Wat super dat ook jij zo geïnspireerd bent.
  Liefde, het sleutelwoord.
  Veel plezier daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *