IMG 5099

Learning by doing.

Vandaag te gast op “Castle Brige School” en daar ging mijn creatieve hart sneller kloppen. Creativity to the max. In een enorme huiselijke sfeer werd je meegezogen in het enthousiasme van de docenten en de leerlingen.
Woorden die door mijn hoofd vliegen zijn: Inspiring, helpful, enthusiastic, excited, homey, inclusive, freedom, respect, responsable, connected, pride!
Vooral de trots sprong er voor mij uit. Ieder kind kan en mag zichzelf zijn en met trots zich ontwikkelen en presenteren. Art was onderdeel van het geheel, geïntegreerd in alle projecten en doelen van de klas.
Het lokaal van de pre-K (jongste kinderen) was voor mij vandaag het meest inspirerend. Een combinatie van Montessori, Reggio Emilia en “understanding through your hands”.

“Learning by doing”, een klein voorbeeld: met naald en draad gingen de kleinste een jurk of rok maken voor hun eigen beer. (Note: Het beren project, zo tof, lees hierover bij mijn collega’s!).
Te veel indrukken en de reflectie op mijn eigen doel moet nog even bezinken dus de foto’s zeggen voor nu even genoeg.

 

Recommend0 recommendationsPublished in 05: Student-as-worker, teacher-as-coach, Reis2024

Deel deze post

6 reacties

  1. Gaaf om daar te zijn he Femke! Wij hebben deze mooie school vorig jaar helaas niet bezocht, wel Jose ontmoet. Ik kan me daarom (een beetje) voorstellen hoe geweldig jullie dag was gisteren! Blijf maar mooie foto’s maken en de ervaringen delen. Heel veel plezier en succes nog deze week!

  2. Wat mooi dat enthousiasme in je blog te voelen en te lezen! Wat een prachtige onderdompeling is het hè! Laat je maar lekker inspireren!

  3. Mooi Femke! Na deze reis verandert echt je visie. Hoe wil jij jouw lessen vormgeven? Wat wil je toevoegen of juist weglaten en waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *