Laatste voorbereidingen

Voor mijn doen was ik erg bijtijds begonnen met inpakken en de praktische zaken regelen (toch al wel 2 dagen van te voren), terwijl ik ergens ook lekker ga op werken onder tijdsdruk (en ook de indruk heb dat ik dan effectiever ben). Maar toch moest er nog een reisverzekering worden aangepast naar werelddekking, een wereldstekker worden gefixt, kaartjes worden achtergelaten voor mijn eigen kids en natuurlijk de websites van de scholen worden bekeken die we gaan bezoeken in Amerika.

Maar leve het lange hemelvaartsweekend…dat dit daardoor relaxed kon. Want op school midden in de formatie, sollicitatieprocedure, studiedagen to come, schoolgids…is het afbouwen en ook al weer opbouwen voor 2024-2025 volle bak aan de gang. Maar….dat ga ik allemaal loslaten…iig heel hard mijn best voor doen (en ik hoor van ‘the experienced’ je wordt er helemaal ingezogen en vraagt al je tijd, dus dat komt goed).

En tof wat je al op de websites en filmpjes over de scholen ziet. Veel samen – iedereen onderdeel van de community, groeien in veilige omgeving – gelijkheid, elk kind zijn/ haar eigen ontwikkeling, veel creativiteit en ervaringsgericht onderwijs….en mooie herkenbaarheid vanuit de CES principes. Weet zeker dat ik met mijn leervraag uit de voeten ga kunnen…!

Enorm benieuwd hoe dit in praktijk eruit ziet, deze mooie verhalen en beelden in life gaan zien en ervaren. Ik heb er zin in!

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2024

Deel deze post

3 reacties

  1. Heel goed Charlotte, even loslaten! Het zal inderdaad niet makkelijk zijn in deze hectische tijd, maar je bent op een andere manier toch met je werk bezig. Ga genieten!

  2. Heel veel plezier en inspiratie Charlotte! Het is geweldig om daar te zijn en te ervaren hoe het onderwijs op die scholen er uit ziet. Benieuwd naar je ervaringen.

  3. Let the magic do its work Charlotte! Loslaten is de belangrijkste sleutel. Los van de dagelijkse werkelijkheid om ondergedompeld te worden in NYC maar vooral ook de CES-scholen die je gaat bezoeken. Ik ben benieuwd naar wat jou betovert en wat jou puzzelt. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *