Laatste dag: The Parkerschool

Het lijkt of er vandaag voor mij een aantal dingen op z’n plaats zijn gevallen.

Na een inspirerende dag op Mission Hill op donderdag, grote vermoeidheid en een reflectie opdracht waar ik helemaal niet mee uit de voeten kon, zat mijn hoofd helemaal vol. Het werd tijd om alles even te laten landen en te laten bezinken. Het voelde alsof ik lost was in een grote onderwijsbrei. Dit maar laten gebeuren die avond, lekker een hapje gaan eten en vroeg het bed in.

Vrijdag was ik weer klaar voor een nieuwe dag. En wat heb ik genoten van de vriendelijkheid en de warme ontvangst op Parker. Er was een groot respect voor de leerkrachten van de kinderen en van de kinderen naar de leerkrachten. Ik heb een grote betrokkenheid gezien, vrolijke kinderen en leerkrachten. Enkele kinderen hebben ons hun portfolio laten zien en uitgelegd.

Op The Parkerschool kijkt men wel naar de standaarden vanuit de staat waaraan de kinderen zouden moeten voldoen maar zij geven op basis hiervan zelf vorm aan hun onderwijs. Hierin is veel eigenaarschap van de leerlingen terug te vinden.

Aan het einde van deze dag kregen we van Sue de volgende opdracht m.b.t. Wat we geleerd hebben deze week. Hieronder de flap van onze bevindingen:

We hebben een aantal punten opgeschreven die op school en/of stichtingsniveau moeten worden besproken. Ik hoop dat dit op de een of andere manier een vervolg gaat krijgen.

Het grootste item dat ik in mijn eigen groep wil gaan doen is les gaan geven gezien vanuit het kind i.p.v. vanuit een methode en kinderen hier eigenaarschap in geven. Hiervoor moet ik wel een aantal stappen zetten en dat zal zeker niet gemakkelijk zijn. Maar er zijn vast en zeker mensen met wie ik hierover wil nadenken en sparren. Want, in New York las ik het volgende:

Dit is mijn laatste blog over onze studiereis. Ik ga jullie op deze manier op de hoogte houden over de bevindingen van mijn “project”. En wellicht wil iemand er op reageren. Ik hoor het graag.

Rest mij om SAAM nogmaals te bedanken dat ze deze reis mogelijk maken voor hun medewerkers. Tevens grote dank aan Sandra en Martijn voor hun aanwezigheid, goede voorbereiding en  goede zorgen tijdens de reis. En last but not least mijn SAAM collega’s voor de fijne week die we samen hebben gehad.

Recommend0 recommendationsPublished in Geen categorie, Reisblogs

6 reacties op “Laatste dag: The Parkerschool”

 1. Hoi Renata,
  We hebben inderdaad ongelooflijk veel gezien en ervaren. En dat ook nog eens in de city that never sleeps. Ongelooflijk gaaf! Ik denk dat wanneer je weer in Nederland bent je de ruimte krijgt in je hoofd om het een plekje te geven.

  Ik weet zeker dat het je lukt om er mee verder te gaan. Ik ben in ieder geval benieuwd naar je project. Keep me posted!

 2. Renata,

  Bedankt dat jij zo mooi aan het leren en groeien bent geweest. Leren is niet eenvoudig en geeft soms frustratie en overload. Mooi om te ervaren dat we er dan SAAM zijn.
  Werken vanuit het kind en niet vanuit de methode is een stevige uitdaging. Hoewel met de diversiteit in jouw klas is werken vanuit de methode ook een worsteling. Ik heb diep respect voor de manier waarop je dat elke dag weer doet. Ik wens jou dat je mild bent maar jezelf en de rust neemt om dingen anders te doen. Heb vertrouwen in jezelf!

 3. Dag Renata,

  je staat er niet alleen voor, samen zijn we SAAM. Ook na de reis! Ik praat en denk graag met je mee over je project, dus houd me op de hoogte.
  Je hebt het maar mooi gedaan de afgelopen week, en het heeft je ook nog eens een hoop gebracht. Daar mag je heel trots op zijn!

 4. Lieve Renata, Ik zou het heel gaaf vinden om je project te volgen en ik zou ook heel graag eens met je stoeien als je het moeilijk vindt of gewoon inspiratie nodig hebt. Volgens mij kun jij het best alleen, maar ook jij hoeft dat niet!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: