Original 35315C61 7295 433C B4D0 66C8AA9A1C51

Kijk naar wat de community nodig heeft

Castle bridge hill

“if you won’t make the time to do it right, you will have to find the time to do it over” – El vago trabaja doble

In deze school wordt er gekeken naar het kind, de groep en de families van de kinderen. Op school zitten gezinnen die gevlucht zijn uit Venezuela. Zij hebben een flinke, lange en zware tocht afgelegd om hier te komen. De school biedt faciliteiten om deze gezinnen te helpen. Zo is er een fornuis, wasmachine en kunnen welvarendere gezinnen dingen doneren en gezinnen die het nodig hebben deze dingen meenemen. Deze kinderen leven in opvangcentrums waar zij amper slapen. Vandaag zag ik in meerdere lokalen kinderen slapen in een hangmat. “That is what the body needs” José said. Ook komen deze kinderen vaak te laat. Ik vroeg me af wat hiermee werd gedaan. “We’ll wait” the teacher said. Wauw.

Ook kijken ze echt naar de groep. In the 4th en 5th grade was er het thema ‘human rights’. In de ene klas waren de kinderen in viertallen de rechten van kinderen in twee verschillende landen aan het vergelijken, maar in de andere klas onderzochten ze een atleet die zich ooit had uitgesproken voor mensenrechten. In een andere groep hebben ze een voorstelling gedaan. Er werd gedanst, gezongen en geacteerd. Ik vroeg Hannah een leekracht, waarom dit verschilde. Ze zei: “When my children have to figure out the difference of childrens rights in two countries they wouldn’t care. In my class, the children like sports so that is where I want to go.” Wauw…

Wanneer een kind boos is, zitten zij altijd in de klas. José inspireerde mij met deze zin: “Even if you have a hard time, we don’t want you to be alone.”

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2024

Deel deze post

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *