Je mag zijn wie je bent!

High school… Waar denk je dan aan? Ik had meteen het beeld van Grease of High School Musical voor me. Hoe gaaf is het om zo’n school te gaan bezichtigen. Eerlijk gezegd leek het inderdaad op wat je in films ziet denkend aan; de lockers, kantine en veel trappen.

Hoe dan ook, dat was niet mijn reden om Boston Arts te bezoeken.

Op Boston Arts school zitten studenten tussen de 14 en 18 jaar. Boston Arts Academy is een school gericht op kunst, dans en theater. Om op deze school te mogen leren, moeten ze eerst een auditie doen. De auditie hoeft niet perfect te zijn, jij hoeft niet perfect te zijn, maar je moet wel laten zien dat je er een passie voor hebt. Ieder jaar nemen ze ongeveer 125 studenten aan, terwijl er ruim 500 aanmeldingen zijn. Dus je kunt je aanmelden voor de school, maar er bestaat een kans dat je uitgeloot wordt.

Wat maakt Boston Arts nou zo bijzonder? De directeur gaf 2 mooie voorbeelden;

* Een student met special needs (ADHD) gaf tijdens zijn aanmelding aan dat hij wellicht toch snel van school gestuurd zou worden, want dat is altijd zo. Hij kan niet stil zitten, is druk en heeft daardoor regelmatig conflicten met leraren en ook de directeur. Zij zagen dat de jongen een passie heeft voor Art en zagen een kans in hem. Na een aantal weken gaf de directeur aan dat hij nog steeds niet geschorst was, hoe kwam dat dan?? De student gaf aan dat hij gezien en gehoord werd. Hij zat daar op zijn plaats. Het was niet nodig om te stoeien met taal/lezen. Hij kon doen waar hij goed in is.

*Een jongen die gek is op dansen dan denkend aan ballet, twijfelt of dat wel kan en dan op school komen en zien dat er meerdere jongens aan ballet doen.

Met bovenstaande voorbeelden wil ik aangeven dat je mag zijn wie je bent! En dat zouden wij soms meer mogen toepassen. Niet alleen het onderwijs, maar in onze maatschappij.

Natuurlijk wil ik vandaag mijn kwaliteiten van het vloggen weer met jullie delen.

En ik word er steeds beter in…. Weer een kwaliteit ontdekt; Ik kan het filmpje zelf in elkaar zetten! Het moet niet gekker worden ?

Recommend0 recommendationsPublished in 07: Demonstration of mastery;, 09: A tone of decency and trust, Reis2019, Vlog2019

7 reacties op “Je mag zijn wie je bent!”

  1. Mariska, jezelf kunnen zijn is heel belangrijk. Wat heb jij nodig als leraar om jezelf te kunnen zijn? Hoe kijk jij naar de talenten van de kinderen in jouw klas? Hoe kunnen die talenten het vliegwiel zijn om te leren (en dan ook rekenen, taal etc.)? Veel plezier vandaag!

  2. Zijn wie je bent.. en erom gewaardeerd worden.
    Dat gunnen we toch iedereen. Helaas plaatsen we mensen en kinderen vaak in hokjes, ons systeem is er ook op gericht. Ben benieuwd hoe jij in Nederland het hele kind en de hele collega gaat blijven zien, juist als het systeem van je verlangt slechts naar een deel van het totaal te kijken.

  3. Dag Mariska,
    Wat een inspirerende vlog! Kinderen te laten zijn wie ze zijn, dan creëer je betrokkenheid en welzijn. Er zou zoveel meer ruimte mogen zijn voor de creatieve kant in ons curriculum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: