It’s just a big hug

Even een blog tussendoor (alhoewel vloggen echt super leuk is!)… een heel vol hoofd met veel ideeën. Wat is dit een gave reis, ik ontmoet, leer en ervaar zoveel! ‘It’s all about trust!’

De titel is een uitspraak van een leerling op Mission Hill. De school is een grote knuffel, we doen het samen. De leerlingen zijn zo trots op hun scholen, daar smelt je hart van! 

Wat ik tot nu toe ontdekt heb over mezelf is dat ik al deels los kan laten. Het is goed om de leerlingen zelf te laten ontdekken en natuurlijk mag je ze daar een handje bij helpen. Ik vond het vandaag zo mooi om te zien hoe de leerkrachten op Mission Hill met hart en ziel werken voor de leerlingen. Dat is wie ik ben, ik ben trots op wie ik ben als leerkracht. De relatie bouwen met kinderen en vanuit daar gaan werken met doelen. Dit is de combinatie die ik wil gaan creëren en daar ben ik al met kleine stapjes mee bezig. 

Wat ik graag zou willen doen is de toetsen gebruiken als een meet moment, samen nakijken en daarna de leerlingen zelf laten reflecteren door middel van de juiste vragen te stellen. Hoe mooi is het als we dit ook gebruiken voor op het rapport? Hun eigen inbreng en dat van ons als leerkracht.
En in plaats van punten geven, de doelen op het rapport te zetten en daarover een verhaal te typen. Want wat zegt nu meer over een kind, een cijfer of een persoonlijk verhaaltje? 

Meer stil staan bij het proces, in kleine stapjes leren, dat is toch mooi? Dat doe ik hier ook.

Van deze reis krijg ik nog meer energie voor dit prachtige vak. Het enthousiasme dat ik al had is alleen nog maar groter geworden!

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2019

6 reacties op “It’s just a big hug”

 1. Fijn hoor Ivonne! Mooi dat je ook al concreet wordt over voornemens.
  Voor loslaten is vertrouwen nodig, hebben we hier volop gehoord. Wat heb jij daarvoor nodig bij de kinderen, bij jezelf?
  En zonder relatie geen prestatie, mooi hoe jij dat ook zo gevoeld hebt vandaag bij Mission Hill. Het was echt ff heel mooi daar bij die afsluiting, Het is gewoon ook een schitterende reis en een prachtige kans om te groeien als professional.
  Nog een paar dagen genieten maar..

  Martijn

 2. Ivonne, hoe fijn een leraar die met hart en ziel werkt voor de kinderen ? Leren en lesgeven is persoonlijk. Leuk dat je aan het nadenken bent hoe dat anders zou kunnen met cijfers en rapporten. Ik ben heel benieuwd naar jouw uitwerking daarvan. Ik ben ook heel benieuwd wat jij dagelijks in jouw klas anders gaat doen. Wat heb jij nodig om deze passie om te zetten naar jouw eigen klas?

 3. Wat leuk om te lezen hoe je het beleefd. Ik zei toch dat het gaaf zou worden ?. Ik ben het helemaal met je eens dat een verhaaltje op een rapport meer zegt dan het punt. Het proces en de persoon daar gaat het om. Daar gaan we het vast en zeker nog een keer over hebben samen. Hoe zouden we dat vorm kunnen geven op onze school!
  Geniet, ervaar en laat je nog meer inspireren! En deel het!!

 4. Yes!!!
  Jij bent zeker die leerkracht!
  En terecht dat je trots bent op jezelf.
  Een juf die werkt met hart voor de kids en daarin haar hart ook laat spreken.

  Mooi dat je de toetsen anders wilt gaan inzetten.
  Zet ‘m op om deze droom van rapporten waar te maken!
  You go girl!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: