I’m so excited

Wauw, wat kijk ik uit naar deze trip. Morgen vertrek ik en ik heb er onwijs veel zin in. De eerste dagen ga ik genieten van New York en alles op me af laten komen.

In de laatste ces-bijeenkomst heb ik gesproken met mijn mede-reizigster Chantal en Martijn. Hierdoor kwam ik tot een mooi inzicht. Gun ik de kinderen wat ik mezelf ook gun? Ik blijf mezelf ontwikkelen en dat wil ik de leerlingen meegeven. Ik wil ze inzicht geven in wat zij al kunnen en waar zij nog hulp bij nodig hebben. 
Doelen stellen. Samen met elkaar. Beetje van mij en een beetje van hen. We hebben elkaar nodig.

Maar kan ik dit de leerlingen bieden? En op welke manier ga ik dat doen? Waarom vind ik dit eigenlijk zo belangrijk?

Werken met doelen maakt mij nieuwsgierig. Op welke manier wil ik hiermee werken? Dat hoop ik te ontdekken in Amerika, dit wordt het begin om door te pakken. Op welke manier werken ze in Amerika? Hoe controleren zij de ontwikkeling van het kind? Wat levert het op om met doelen te werken? 

Ieder kind leert op zijn/haar eigen manier. Dit maak ik ook bespreekbaar in mijn klas. Zo kwam de vraag van een leerling: ‘Juffrouw, hoe werken zij dan met verschillende niveaus?’ Wat een top vraag, die neem ik mee!

Leerlingen hebben ruimte nodig om zichzelf te ontwikkelen en om fouten te maken. Want zeg nou zelf, fouten zijn het bewijs dat je iets hebt geprobeerd. Dit geldt niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor ons. 

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2019

3 reacties op “I’m so excited”

  1. Hoop enorm dat je volop moois gaat zien ten aanzien van werken met doelen Ivonne. En heel goed om na te gaan wat jij daarbij voor ogen ziet. Wat ik me nog kan herinneren is dat het lang niet altijd hoeft te gaan om het letterlijk werken met doelen, maar ook zoiets als ‘grondhouding’ is. Wezenlijke belangstelling hebben voor elkaar. Veel mooie vragen stellen. Ontdekken waarvoor kinderen en al die mooie professionals willen gaan. Goede reis! Geniet van NYC en van alles wat daarna komt in de scholen

  2. Ivonne, wat mooi als je de kinderen mee kan geven dat ze altijd blijven leren en ontwikkelen. Daar geef jij nu mooi het voorbeeld in met deze prachtige reis. Niet alleen kinderen hebben ruimte nodig om zichzelf te ontwikkelen en om fouten te maken. Wij volwassenen ook! Je focus ligt op werken met doelen. Misschien kan je voor jezelf onderzoeken wat voor soort doelen helpen om ruimte te maken voor ontwikkeling. Fijne reis!

  3. Hoi Ivonne,
    Jij gaat een super gave reis maken waarin je vast en zeker gaat ervaren hoe kinderen en leraren doelen stellen, wat er nodig is om daar te komen en hoe zicht te houden op het proces.
    Heb fijne goede gesprekken met de mensen daar en met elkaar!
    CU

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: