Achtergrond 5

Ik ga op reis en neem mee…. mijn blog ;-)

Deze blog heb ik in mijn hoofd al 10 keer geschreven, maar toch steeds uitgesteld. Ergens zit een drempel die ik moet nemen. Nou ja… één van de drempels, want er zijn er wel een paar meer. Het schrijven zelf vind ik niet zo erg, maar dat anderen dit gaan lezen. En vooral dat anderen er iets van gaan vinden. Dat vind ik spannend. Ik heb daarom besloten om deze blog voor mijzelf te schrijven, want het bijhouden van een reisverslag was toch al mijn plan. En dit zie ik dan als het begin van mijn reisverslag. Dus als jij dit aan het lezen bent, dan mag je lekker meegenieten van mijn gedachtenspinsels.

Ik werk pas sinds augustus bij SAAM. En vanaf het begin kwam ik al de CES-principes tegen. Dat begon al bij mijn welkomstpakket in de brievenbus: zo werken wij bij SAAM. Ik kon mij meteen erg vinden in deze principes en werd er als leerkracht erg blij van. Tijdens de gezamenlijke studiedag op 5 oktober sprak met ik Peggy over haar CES ervaring. Haar enthousiasme maakte mij verder nieuwsgierig. Ook mijn directeur Marjon wist met haar verhalen mijn nieuwsgierigheid verder aan te wakkeren.
Toen kwam er een inspiratiebijeenkomst over CES. En daar ontmoette ik José. Het liefste wilde ik meteen de volgende dag een kijkje bij hem in de klas nemen. Die bijeenkomst hakte bij mij echt de knoop door. Waar José over heeft verteld, dat wil ik graag echt zien en ervaren. Daar wil ik van leren en mij door laten inspireren. Dus zodoende zit ik nu dit blog te schrijven. Ik mag mee op CES-reis!

Mega nieuwsgierig en met een open blik stap ik binnenkort in het vliegtuig. Nieuwsgierig naar hoe ze die diepgang precies creëren. Nieuwsgierig naar hoe ze er voor zorgen dat alle kinderen de doelen bereiken, alleen dan iedereen op zijn eigen manier. Hoe monitor je dat? Hoe stimuleer je dat? Hoe check je dat? Hoe zet je het kind aan, zodat het die doelen bereikt en er ook gemotiveerd voor is. Met heel veel “hoe” vragen start ik mijn avontuur. En uiteindelijk kom ik hopelijk terug met heel veel “aha, zo doen ze dat dus!”. Om dan met mijn avontuur deel 2 te starten: En zo ga IK het doen! 

Recommended1 recommendationPublished in Reis2024

Deel deze post

7 reacties

  1. Je gaat zoveel moois zien en veel ‘hoe’ vragen worden waarschijnlijk met praktische voorbeelden beantwoord. En Jose wacht op ons en neemt ons de eerste twee dagen mee op deze prachtige reis.

  2. Niet twijfelen, heerlijk om met je mee te mogen lezen en ook fysiek te reizen. Hoop dat je veel mooie aha-momenten hebt en al het leerrijke en waardevolle mee kan nemen naar je eigen praktijk 😉

  3. Ik denk dat je heel veel antwoorden gaat krijgen op je ‘hoe’-vragen! Mooi om te lezen hoe jou weg is gelopen om je in te schrijven voor de CES-reis. Ik gun je heel veel antwoorden op je vragen!

  4. Nou die drempel ben je meer dan prima over gegaan! Mooie blog hoor. En goed te lezen dat je nieuwsgierig bent naar doelen van kinderen, voor kinderen. En dat checken > misschien mooi om te vragen aan hen welke rol ze daarin hebben! Goeds voor jou!

  5. Hee Aukje, ik kwam bij je blog na het lezen van de blog van Mandy. Wat gaaf dat je ook meegaat naar Amerika. Ik wens je veel plezier en ‘AHA momenten’! Groetjes Caroline vd Koppel

  6. Jouw nieuwsgierigheid naar CES heeft je veel gebracht. Je bent op CES-reis! Gaaf om mee te lezen in jouw proces op zoek naar die verdieping en verwondering gekoppeld aan de doelen van en voor de kinderen. HOE? dat is jouw grote vraag. In de scholen valt er genoeg te zien en te beleven. Stel je vragen aan de leraren, kinderen en misschien ook wel ouders. Ik ben heel benieuwd naar jou persoonlijke reis. Geniet ervan Aukje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *