WhatsApp Image 2023 05 11 At 05.15.12

I see only colors in you! ~ Son Mieux

Ieder kind is uniek en heeft talent! Dit wist ik natuurlijk allang maar dit gevoel werd nog meer bevestigd door de Boston Arts Academy. Een highschool waar de kunsten centraal staan. Of je nou kunt zingen, gitaar kan spelen of goed kunt tekenen.
Je mag hier zijn wie je bent en iedereen met talent is welkom.

In ieder kind zit talent. Kinderen vinden het vaak lastig om hun talent te benoemen of ze denken dat ze geen talent hebben. Aan jou als leerkracht te taak om samen met de kinderen opzoek te gaan naar hun talenten. Dit kan al door in gesprek te gaan of door een project in de klas. Kinderen moeten in gaan zien dat wat zij goed kunnen, dat dat een talent van ze is. Ook kinderen met special needs hebben talent. Helaas worden hun talent soms toch nog gezien als een beperking. Maar wie zegt dat dit een belemmering is? Wie heeft dat bepaald? Vaak denken we dat iemand met een beperking iets niet kan. Maar laten we eens omdenken met z’n allen. Wat kan diegene wel? En wat maakt die persoon uniek?
Er word in onze maatschappij nog zo vaak zwart-wit gedacht… maar waarom?

Laten we onze oogkleppen eens af doen. Eens kijken naar de wereld om ons heen. Hoeveel mooie mensen er leven? En hoe verschillend deze mensen allemaal zijn van elkaar. Niemand is hetzelfde.
Probeer ook in je klas eens met een open blik te kijken en schrijf eens voor jezelf op waar zijn de kinderen goed in. Je zult zien dat dit je blik gaat verruimen en dat je meer kleuren gaat zien, meer unieke mensen! En zeg nou zelf , in kleur is de wereld toch veel mooier!!!!!

I see only color in you!

Recommended1 recommendationPublished in Reis2023

Deel deze post

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *