Hoi Amerika, here we come!

Hallo allemaal,

Mijn eerste blog over onze Amerika reis. Ik heb er heel veel zin in maar vind het ook best wel spannend. Wat staat ons allemaal te wachten? Wat gaan we zien? Ben ontzettend nieuwsgierig naar de stad New York en Boston. Krijg ik antwoord op mijn (leer)vragen? En hoe kan ik de vertaalslag maken naar mijn eigen werksituatie? Een mooie uitdaging. Kom maar op zou ik zeggen! We gaan ervoor!

Als nt2 leerkracht is dit een van mijn leervragen: Hoe ziet het onderwijs in een multiculturele school in Amerika eruit? Zijn er tweede taal leerders en hoe ziet het onderwijs er voor hen uit? Hoe onderhoudt school het contact met ouders/verzorgers?

Daarnaast ben ik benieuwd naar “commitment to the entire school”. Wat betekent dit voor het (onderwijzend) personeel, leerlingen en ouders? En hoe verhoudt het zich tot eigenaarschap?

Ik zie jullie, mede Amerika reizigers, op vrijdag 5 oktober. Benieuwd hoe het met jullie is en of jullie er ook al zin in hebben. Laten we er met z’n allen iets moois van maken waar we met veel plezier en voldoening op terug kunnen kijken.

See you!

Groeten Renata

Recommend0 recommendationsPublished in 04: Personalization, 08: Commitment to the entire school, 10: Democracy and equity, Reisblogs

1 reactie op “Hoi Amerika, here we come!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: