4.jpg

Hoeveel nachtjes slapen nog…

5 jaar geleden precies rond deze periode begon mijn avontuur in het onderwijs.

Mijn baan bij de Rabobank opgezegd (Martijn (collega van bestuur) zei nog, wat heb je gedaan? Wacht eerst totdat je het assessment hebt gehaald) Maar ik wist als ik ergens voor ga wil ik het niet half doen en dit was mijn kans om daadwerkelijk te gaan doen wat al heel lang kriebelde.

Onderdeel zijn van die mooie ontwikkeling voor kinderen. Met een mooie spreuk in mijn achterhoofd;

 “Het mooiste wat je een kind kunt geven is een kans zichzelf te mogen zijn”.

Dus met klotsende oksels en klamme handjes die eerste dagen zonder enige onderwijservaring voor de klas. Minke (directrice van het Molenveld) vroeg wel eens gekscherend is het diep daar 😉 ofwel zwemmen zonder bandjes. Maar gelukkig zijn er inmiddels een heleboel leerkrachtvaardigheden in mijn rugzak gestopt en zijn die klamme handjes gelukkig niet meer nodig.

Vrij snel gingen er twee collega’s op reis naar Amerika. Ik dacht echt wauw, wat ontzettend gaaf. Als ik ooit de mogelijkheid krijg dan pak ik die kans met beide handen aan.

En nu is het zover. Over een aantal weken zitten we gewoon in het vliegtuig op weg naar dit volgende avontuur! Zo veel zin in. Zo dankbaar om dit mee te mogen maken. En extra blij toen ik m’n collega Mandy mocht bellen je hebt een mail!! Je mag ook mee😊 onze dag kon niet meer stuk!

Ik hoop dat we ontzettend geïnspireerd gaan worden, heel veel indrukken op mogen gaan doen en mijn rugzak nog verder gevuld gaat worden op persoonlijk vlak maar ook met nog meer leerkrachtvaardigheden.

Ik ben heel benieuwd wat ik in de praktijk aan leerkrachtvaardigheden ga zien waardoor kinderen eigenaar worden van hun eigen leerproces, (kijkend naar intrinsieke motivatie, doelen, werkwijze, reflectie, proces, inhoud en gedrag) Wat zie ik in de leeromgeving. En aansluitend daarop hoe wordt er gedifferentieerd op zowel pedagogisch als didactisch gebied.

De dagen worden afgeteld..

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2024, Reisblogs

Deel deze post

3 reacties

  1. Wow Mirjam….5 jaar geleden werd je mijn collega. Wat ben ik trots op jou. Wat jij al heb bereikt in die 5 jaar….
    Jij hoopt dat je geïnspireerd gaat worden. ik weet dat 100% zeker!
    Een mooie kans om met een groep mensen helemaal in een onderwijsbubbel te zitten, en dat in Amerika!
    Jouw rugzak gaat aardig vol worden denk ik. Pak hem op het Molenveld stap voor stap uit en maak nog meer moois dan jij al doet in je klas!

  2. Dat gaat één groot professioneel feest worden voor jou. Naast ook al de verwarring die het vaak oproept. Gun je enorm de krachtige inspiratie in de verdieping van je leraarschap! Op naar moois én neem volop moois mee terug!

    1. Oh Mirjam.. ik weet dat nog als de dag van gisteren, dat jij 5 jaar geleden begon als mijn fijne duo van groep 1-2 op Het Molenveld. Wat een intensief jaar (met lockdown) met een uitdagende groep. Zo trots op jou hoe jij bleef zwemmen en groeide in het vak! Jouw rugzak werd toen in een korte tijd al enorm gevuld. Je was als een spons en alles wat je tegenkwam zoog je op, maar je kon ook zeker kritische vragen stellen. Ik weet zeker dat je nu ook weer zo’n spons gaat zijn en dat jouw radartjes in je hoofd op volle toeren gaan draaien. Ga kijken, voelen, ervaren en stel je vragen! Je rugzak zal nog meer gevuld worden. Ik ben benieuwd wat je meeneemt naar het Molenveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *