Hoe mooi is dat?!

Ieder jaar groeit het aantal CES reizigers en zo ook de lengte van de blogs. Dat maakt het soms lastig om alles goed en intensief te blijven volgen.

Het mooiste wat ik tussen al blogs door blijf lezen is wat deze studiereis met iedere collega individueel doet. Niet alleen de bezoeken aan de verschillende scholen zijn intens en intensief maar zeker ook de gesprekken met elkaar. Dat vraagt om vertrouwen (a tone of decency and trust). Je open, leergierig en kwetsbaar op durven stellen. Vragen stellen en vooral door blijven vragen om zo diepgang  te vinden.

Hoe vaak neem je hiervoor de tijd om daadwerkelijk met elkaar in gesprek te gaan over onderwijs en hoe vaak bereik je dan echt diepgang tijdens zo’n gesprek.

Hier (tijdens de CES reis) lukt dat doordat je geconfronteerd wordt met jezelf als persoon, als leerkracht, coach, ib-er, directeur, collega.

Hoe mooi is dat?!

Hoe mooi zou het zijn als jullie dat blijven vasthouden en tijd blijven nemen voor het echte gesprek! Ik zeg DOEN en ik sluit graag aan bij deze gesprekken.

Recommend0 recommendationsPublished in 09: A tone of decency and trust, Uitwisseling

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: