CES 2024 Dag 1 CB

Het willen horen, willen zien.

Back in NYC, na 2023 nu ook 2024. Voor het eerst Castle Bridge.

We kennen allemaal wel deze situatie: de deur van het klaslokaal staat open en er is veel geluid op de gang, wat de les stoort. Je loopt naar de deur en doet ‘sssttt’ of ‘hé, ben even stil want er wordt hier gewerkt’. Dit overkwam ons vandaag. Wij zaten in die klas . En het is José die zegt ‘hé, be quiet we are learning’. En terwijl hij naar de deur loopt om ‘m dicht te maken zegt hij zacht in een bijzin, een enorm betekenisvolle bijzin, ‘but they are learning too’. In dit zinnetje zit zoveel! Positiviteit. Respect. Vooral respect. Aandacht. Het gaat om hoe we kijken, met welke blik en intentie. Die altijd positief is op Castle Bridge. En dit moet je willen horen. Anders hoor je het niet, en mis je het….

Recommended2 recommendationsPublished in 05: Student-as-worker, teacher-as-coach, 09: A tone of decency and trust, Reis2024

Deel deze post

6 reacties

  1. De open manier van denken en leren is zo mooi! Wat een geluk dat je Castle Bridge mag bezoeken, tikkie jaloers hihi. Veel plezier nog daar!

  2. Hey Fiona,

    En zo is het maar net: door bewust van perspectief te veranderen, ben je ook in staat de andere kant, in dit geval de andere vorm van leren, te zien. Goed om bewust van te zijn, mooi voorbeeld! Geniet en ervaar nog goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *