Buildings 1850129 1280

Het aftellen is begonnen!

Het is bijna zover.. Over ongeveer 5 weken zitten we al in het vliegtuig naar Amerika voor de CES-reis van dit jaar en wat heb ik hier zin in!

Toen de mail rondging en we mochten aangeven of we meewilden, was mijn eerste gedachte dat het een geweldige ervaring zou zijn. Ik ben in 2023 afgestudeerd en heb sinds dit jaar mijn eerste eigen klas. Dit was voor mij een reden om te twijfelen of dit al het goede moment was om deze fantastische reis te maken. Mijn lieve collega’s hebben me overtuigd om toch dit jaar al te gaan en wat ben ik blij dat ik me op de valreep toch nog heb aangemeld. Het was nog even spannend of ik mee mocht, omdat ik op de reservelijst stond. Het verlossende e-mailtje liet gelukkig niet lang op zich wachten. Morgen is alweer de laatste voorbereidingsbijeenkomst, waar we als hele groep bij elkaar komen. Een gezellige diverse groep met mensen die allemaal volgens mij heel veel zin hebben in deze reis.

Sinds een paar jaar heb ik het reizen uitgevonden en kan ik hier erg van genieten. Het feit dat deze CES-reis in Amerika is, een plek waar ik nog niet geweest ben, maakt deze ervaring alleen maar leuker. Ik ben benieuwd of het Amerika wat we zien in films en op het nieuws, ook het Amerika is wat wij gaan meemaken op onze studie reis.

Daarnaast kijk ik ernaar uit om me te verdiepen in de CES-principes en te kijken hoe deze principes geïmplementeerd worden op de scholen die we gaan bezoeken. De kans om te kunnen praten met leerkrachten, leerlingen en ouders geeft wat spanning, maar zorgt ook voor de perfecte omgeving om meer te leren over het onderwijs daar. Mijn focus zal vooral liggen op het differentiëren en het verhogen van de (intrinsieke) motivatie, zodat elke leerling de gestelde doelen zo goed mogelijk kan halen.

Mijn afstudeeronderzoek ging over zelfregulerend leren, een onderwerp wat ik heel interessant vind en waar ik graag meer over leer. Ik ben benieuwd hoe zelfregulerend leren terug te zien is op de verschillende scholen en of ik ook terug zie wat ik heb beschreven in mijn scriptie .

Ik hoop veel te leren en nieuwe inzichten te krijgen, die ik ook kan toepassen in mijn eigen klas. Daarnaast heb ik er zin om de mensen uit onze groep beter te leren kennen, van elkaar te leren, maar natuurlijk ook gewoon een leuke tijd te hebben met elkaar.

America, here we come!

Recommended1 recommendationPublished in Reis2024

Deel deze post

8 reacties

 1. Hoi Sanne,

  Wat leuk dat je als startende leerkracht meteen kennis mag maken met de CES principes in Amerika zelf. Het perfecte moment om het je direct eigen te maken.
  Je hele blog is doordrenkt met enthousiasme. Ik denk dat je heel veel gaat leren met zo een mooie doelen. Ook leuk dat je terug gaat naar je afstudeeronderzoek. Heel veel plezier metromaatje, wij zullen elkaar vast nog spreken.

 2. Hoi Sanne, leuk om jouw enthousiasme te lezen! Onze leervragen zijn vergelijkbaar, dus ik ben heel benieuwd naar wat we daar allemaal mogen gaan zien. Misschien fijn om tussendoor ook samen te kijken naar het antwoord op deze vraag? Heel veel plezier nog met de verdere voorbereidingen en we zien elkaar op het vliegveld! Spannend!

 3. Hoi Sanne,
  Wat een mooi moment om deze reis aan te gaan, zowel op werkgebied als privégebied. Geniet van de leermomenten. We horen je verhalen na terugkomst graag maar lezen tussentijds graag je blogs. Groetjes Sally

 4. Sanne, ik wens je een hele goede reis, waar je zoveel zal zien en horen dat het nog lang nazingt in je hoofd. Daardoor zul je voor jezelf een scherpere visie ontwikkelen op wat jíj goed onderwijs vindt en jezelf verder ontwikkelen. Veel plezier!

 5. Dat je maar enorm mag genieten van de vele culturen die je gaat treffen. Da’s toch zo anders dan beelden op tv zal ik maar zeggen. Hoop dat je volop gaat zien hoe leraren in verbondenheid met kinderen hun intrinsieke motivatie weten aan te spreken! Veel goeds en neem goeds mee terug

 6. Yeah! Wat ben ik blij dat je toch de keuze hebt gemaakt om mee te gaan! Het maakt namelijk helemaal niet uit of je startend bent of al een ervaren leerkracht. Deze reis gaat wat doen met je eigen visie op onderwijs. Wat vind jij belangrijk en waar wil jij voor staan? Laat je vooral inspireren en onder dompelen. Het is je van harte gegund!
  Ik wens je een hele inspirerende reis toe en hoor en lees natuurlijk heel graag de belevenissen die jullie mee gaan maken.

 7. Wat een ontzettend bijzondere ervaring ga je tegemoet Sanne! Hoop dat je er lekker van gaat genieten. En wat kun je heerlijk schrijven zeg, leuk om te lezen!! Liefs & tot gauw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *