20230511 112548

Geluk

Het kernwoord waar ik mijn vorige blog mee afsloot en waar ik nu mee ga beginnen: geluk!

Gelukkig zijn én blijven is toch eigenlijk wat je ieder fatsoenlijk mens gunt?

Als ze ergens het geluk uit elk individu willen halen dan is het wel op de Boston Art Academy. We kwamen hier afgelopen woensdag binnen in een prachtig gebouw. De studenten worden hier opgeleid om DE kunstenaar te zijn, die zij graag willen zijn. Niet alleen een kunstenaar die ‘zijn kunst’ kan ontwikkelen en uiten maar ook ‘gewoon’ wiskunde, biologie, wetenschap en scheikunde staan hier op het programma benaderd vanuit die kunstvisie.

Ze lieten ons vele kanten van deze mooie school zien. De studenten kunnen kiezen waar hun passie ligt én hierin worden zij intensief begeleid door in mijn ogen echt top professionals. Zij zien in elke student een kans om ze tot ware kunstenaars te ontpoppen! Er zijn keuzes voor de studenten zoals: theater, dans, muziek, fashion, film, diverse kunstsoorten enzovoort.

We hadden DE kans om een stukje theater in de praktijk te zien. Ik kwam daar binnen en ik werd meteen in het verhaal gezogen. Wat een hoog niveau van acteren! De studenten zaten helemaal in hun rol. Een kritische blik van de docent werd ze constant toegeworpen. Nadat de studenten klaar waren met de scenes veranderde de blik van de docent totaal. Hij was mega trots op zijn studenten! Daarop volgde natuurlijk wel feedback om ze nog meer te laten stralen…

Ook wil ik in dit blog nog één keer het woord diversiteit noemen. Dit is een school waarop je écht jezelf mag zijn in alle opzichten. Het is goed zoals je bent. Dat ademt deze school! Ik kreeg dit gevoel mede door de quotes die hier te vinden zijn op de gang. Zie de foto’s.

Stiekem ben ik dan ook heel trots op mijn werkplek (de Fonkeling Tweede Stroming) waarbij wij dit hoog in het vaandel hebben staan én hierover het gesprek met de kinderen aangaan. Jongens die met nagellak op naar school komen, meisjes die graag jongenskleding dragen enzovoort. Het is goed zoals je bent!

Het gevoel van erbij horen, ertoe doen en iets bij kunnen dragen aan deze complexe maatschappij is zo ontzettend belangrijk. Het is mijn droom om elk kind met behulp van hun omgeving, geluk te laten ervaren. 

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2023

Deel deze post

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *