Geluk vind je niet ergens anders, maar hier; niet ooit, maar nu. (Walt Whitman)

Deel dit bericht:

In dit geval is het ontzettend makkelijk om het geluk hier en nu te vinden, ik ben namelijk een van de grootste bofkonten die er zijn.

Ik mag mee op studiereis naar New York en Boston! Dat wil toch iedereen? Nou nee, niet iedereen, want er waren enkele, absoluut begrijpelijke afmeldingen onder de deelnemers die al een paar jaar wachtten om deze studiereis te kunnen maken. Dus kwamen er plekken vrij. Ik wilde héél graag gaan, meldde me daarom aan en werd nog ingeloot ook!!

Hoi ik ben Yvonne, gelukkige (schoon)moeder van 3 knappe zoons en 1 fantastische schoondochter en super gelukkige oma van een heerlijk manneke van 1 jaar en bijna 2 maanden! Ik ben inmiddels 16 jaar werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs, daarvoor 27 jaar in het bankwezen. Ik begon mijn onderwijsloopbaan bij Stichting OOG en zou in het najaar van 2017 op studiereis gaan naar New York en Boston. Ja, de CES reis, want er was een samenwerking gaande tussen OOG en SKBO en dat bood ons van OOG deze prachtige kans. Echter, nét voordat het schooljaar 2016-2017 ten einde liep, besloot ik een nieuwe uitdaging aan te gaan, bij een andere stichting. Helaas pindakaas, eigen schuld dikke bult, tja ik boorde deze geweldige kans door mijn eigen neus. Spijt? Nee, spijt heb ik nooit. Ik heb 4 mooie jaren gehad, veel ervaringen opgedaan, geleerd en prachtige kinderen mogen begeleiden.

Toch besloot ik in 2021 weer te gaan solliciteren bij enkele scholen van SAAM. Die naam al, SAAM, daar word ik blij van. Het geluk was met mij, want ik mocht gaan werken op OBS de Cirkel in Uden. Super gelukkig ben ik daar.

Afijn, zo zie je maar, kan ik na ruim 6 jaar tóch nog deze prachtige reis gaan maken. Ik geloof dat het zo moet zijn.

We hebben met de vertrekkende club mooie SAAM-mensen twee bijeenkomsten gehad en er volgt er nog eentje. En ik word alleen maar blijer. Mijn leervraag ligt nu vast, ik heb hem van heeeeeeel lang, ik ben nogal lang van stof, dat merken jullie nu al 😉, toch kort weten te maken. Komt ie: “Hoe kom ik tegemoet aan de behoeften van elk kind”. Punt. Ja, ik kan daar nog heeeeeeeel veel aan toe voegen, maar dat doe ik niet. Dat komt als ik ermee bezig ga, in gesprek ben met collega’s en dan hoop ik dat alle doelen die daarbij horen ook meegepikt worden. Dit is het. Ik word er gelukkig van om na te denken en te praten over kinderen. Heerlijk.

Afgelopen donderdag werd gevraagd waar eenieder het meest naar uitkijkt. Dat is voor mij maar één ding: ONTMOETEN.

In 2020 was ik ook zo’n bofkont en ging ik op studiereis naar Kenia en ook daar werd ik enorm geraakt door de prachtige ontmoetingen. Ik weet zeker dat ik meer geleerd heb van mijn collega’s daar, dan zij van mij. En dat maakt voor mij dan ook élke studiereis waardevol én verantwoord. MEET, CONNECT & LEARN was toen het motto en die neem ik mee op deze reis.

Zó’n zin in 😊

Yvonne

Recommend0 recommendationsPublished in Test

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *