Klaver4

Geluk vind je niet ergens anders, maar hier; niet ooit, maar nu. (Walt Whitman)

In dit geval is het ontzettend makkelijk om het geluk hier en nu te vinden, ik ben namelijk een van de grootste bofkonten die er zijn.

Ik mag mee op studiereis naar New York en Boston! Dat wil toch iedereen? Nou nee, niet iedereen, want er waren enkele, absoluut begrijpelijke afmeldingen onder de deelnemers die al een paar jaar wachtten om deze studiereis te kunnen maken. Dus kwamen er plekken vrij. Ik wilde héél graag gaan, meldde me daarom aan en werd nog ingeloot ook!!

Hoi ik ben Yvonne, gelukkige (schoon)moeder van 3 knappe zoons en 1 fantastische schoondochter en super gelukkige oma van een heerlijk manneke van 1 jaar en bijna 2 maanden! Ik ben inmiddels 16 jaar werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs, daarvoor 27 jaar in het bankwezen. Ik begon mijn onderwijsloopbaan bij Stichting OOG en zou in het najaar van 2017 op studiereis gaan naar New York en Boston. Ja, de CES reis, want er was een samenwerking gaande tussen OOG en SKBO en dat bood ons van OOG deze prachtige kans. Echter, nét voordat het schooljaar 2016-2017 ten einde liep, besloot ik een nieuwe uitdaging aan te gaan, bij een andere stichting. Helaas pindakaas, eigen schuld dikke bult, tja ik boorde deze geweldige kans door mijn eigen neus. Spijt? Nee, spijt heb ik nooit. Ik heb 4 mooie jaren gehad, veel ervaringen opgedaan, geleerd en prachtige kinderen mogen begeleiden.

Toch besloot ik in 2021 weer te gaan solliciteren bij enkele scholen van SAAM. Die naam al, SAAM, daar word ik blij van. Het geluk was met mij, want ik mocht gaan werken op OBS de Cirkel in Uden. Super gelukkig ben ik daar.

Afijn, zo zie je maar, kan ik na ruim 6 jaar tóch nog deze prachtige reis gaan maken. Ik geloof dat het zo moet zijn.

We hebben met de vertrekkende club mooie SAAM-mensen twee bijeenkomsten gehad en er volgt er nog eentje. En ik word alleen maar blijer. Mijn leervraag ligt nu vast, ik heb hem van heeeeeeel lang, ik ben nogal lang van stof, dat merken jullie nu al 😉, toch kort weten te maken. Komt ie: “Hoe kom ik tegemoet aan de behoeften van elk kind”. Punt. Ja, ik kan daar nog heeeeeeeel veel aan toe voegen, maar dat doe ik niet. Dat komt als ik ermee bezig ga, in gesprek ben met collega’s en dan hoop ik dat alle doelen die daarbij horen ook meegepikt worden. Dit is het. Ik word er gelukkig van om na te denken en te praten over kinderen. Heerlijk.

Afgelopen donderdag werd gevraagd waar eenieder het meest naar uitkijkt. Dat is voor mij maar één ding: ONTMOETEN.

In 2020 was ik ook zo’n bofkont en ging ik op studiereis naar Kenia en ook daar werd ik enorm geraakt door de prachtige ontmoetingen. Ik weet zeker dat ik meer geleerd heb van mijn collega’s daar, dan zij van mij. En dat maakt voor mij dan ook élke studiereis waardevol én verantwoord. MEET, CONNECT & LEARN was toen het motto en die neem ik mee op deze reis.

Zó’n zin in 😊

Yvonne

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2023

Deel deze post

6 reacties

 1. Oh Yvonne wat geweldig dat je nu toch gaat. We zouden in 2017 samen gaan en nu in 2023 zijn we toch allebei bijna tegelijk in NY. Zo indrukwekkend weer.
  Ik wens je een prachtige reis met heel veel ontmoetingen. Geniet ervan en laat je onderdompelen in the big Apple 🍎 Liefs Judith 🍀

 2. Yvonne,

  Wat ontzettend leuk om je blog te lezen. Als directe collega herken ik je er volledig in.
  Hoe fijn dat jij nu deze reis mag gaan maken. Uit ervaring weet ik dat je erg veel moois gaat zien. Ben benieuwd naar het antwoord op jouw leervraag. Maar dat ga ik vast lezen in je blogs;)
  Voor nu vooral, veel plezier geniet ervan met een grote ‘G’ zoals je zelf vaak zegt!

 3. Mooi dat je dat weer mag hoop dan ook dat je er weer veel mee Leers en hun zullen ook zeer zeker dingen van jou op steken

 4. Hoi Yvonne dat je er erg van gaat genieten en er heel veel leuke ervaringen op doe ik kijk uit naar je blog
  Liefs 💋

 5. Yvonne, je weet mooi duidelijk te maken waarom je jezelf een bofkont noemt! Koester dat maar mooi want denk dat je gelijk hebt. En dan nu de kritische juffen kanttekening + adviesjes om diepgang te gaan maken. Want… tegemoet komen aan de behoeften van alle kinderen is gewoon heel helder zoiets als de basis opdracht van onderwijs. En ja daarmee ook super relevant. En vervolgens een veel te grote onderzoeksvraag om focus / diepgang te kunnen gaan maken op wat jij wilt gaan zien, op wat jij te ontwikkelen hebt in jouw professionaliteit. Of om bevestiging te realiseren op keuzes die je maakt. Kijk ajb opnieuw naar “SAAM* staat voor”> en kies één of enkele van die uitgangspunten waarop je diepgang wil maken in dat realiseren van mogelijkheden voor alle kinderen. Wat verlangt dat van de professional > dat aansluiten bij wat kinderen nodig hebben. In aanbod ? houding van de leraar ? onderwijsproces ? > ofwel: ga ajb een beetje kiezen > uitgangspunten en keuzes van De Cirkel kunnen je wellicht ook helpen om die focus wat meer te maken.

  1. Dankjewel Edith, voor je kritische noot. Ik wil vooral kijken naar onderwijs organiseren en inclusiviteit. Ofwel, hoe organiseer ik het/mijn onderwijs zo, dat ik tegemoet kom aan de behoefte van elk kind en inclusiviteit vanzelfsprekend wordt? Het uitgangspunt ‘We staan voor Kind, Onderwijs en Kwaliteit’ is hierbij mijn pijler en het principe ‘democratie, diversiteit en kansen voor iedereen’ mijn leidraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *