Even achterover gehangen en lui genoten!

Een high school vandaag op het programma. Een welkom uitstapje naar het vervolg onderwijs waar ik even helemaal blanco instapte. Even geen verwachtingen, even geen voorbedachte vragen, maar lui achterover hangen met een open blik. Een zeer welkome afwisseling na drie zeer intensieve dagen op de primaire onderwijs scholen waar ik in tegenstelling tot vandaag voor op het puntje van mijn stoel heb gezeten. Ik heb vandaag letterlijk lui onderuit gehangen op mijn stoel en alle indrukken binnen laten komen.

Gek genoeg was ik een paar uur later zo hyper als een stuiterbal met het zien, gehoord en gevoeld te hebben wat deze high school kids elke dag mogen beleven.
Boston Art Academy is een school voor pubers van de leeftijd tussen 14 en 18 die ‘kunst’ inzetten om motivatie, interesse en gedrevenheid bij leerlingen te laten opborrelen om de vakken als taal en rekenen aan te kunnen. Muziek maken met instrumenten, zingen, dansen, tekenen/schilderen, beeldhouwen, theater of fashion, je kan kiezen voor een richting die bij je past en vandaar uit leren. En je hoeft er niet eens echt goed in te zijn, als je de passie maar laat zien voor je gekozen richting. Dat is eigenlijk de enige verwachting die ze hebben. Er hangen daar uitspraken aan de muur die me raakte en waarbij je als je met leerlingen praat de visie van de school tot in iedere vezel van die leerlingen zit.
Er hing zo’n bijzondere sfeer op deze school, onbeschrijfelijk. Dat moet je gewoon voelen, zien en horen, en als dat zo is, dan ben je verkocht!
Nogmaals, een hele welkome afwisseling van wat wij al gezien hebben de afgelopen dagen en waar je elke leerling die doorstroomd naar VO en het nodig heeft zichzelf te kunnen uiten op een van deze vlakken, op een hele fijne en relaxte manier zijn puberteit door kan komen.
Volgens mij is daar naar school gaan voor zowel kinderen als leerkrachten daar iedere dag een feestje!
Ik vond het in ieder geval een feest om er een kijkje te nemen!
Tot morgen!
Recommend0 recommendationsPublished in 10 principes, Reis2019

5 reacties op “Even achterover gehangen en lui genoten!”

 1. Zo blij voor jou & jullie…..
  Dit is wat ik jou, jullie allemaal & iedereen zó van Harte gun…..beLEVEN…..& ook vooral kunnen ervaren H♡E…..

  Hartegroet voor jou, jullie & ieder die dit leest,
  Angèla

 2. Sabine Heijdeman

  Even de tijd nemen en afstand nemen om alles op je in te laten werken. De ervaringen van de afgelopen dagen, de schoolbezoeken, de groepsvorming en ondertussen genieten van een feestje. Niks mis mee, toch?
  Ondertussen ben ik wel nieuwsgierig naar wat nou maakt dat het voor jou (wederom) als een feestje voelt. Wat maakt dat je hier zo blij van wordt? Wat neem je daarvan mee naar jouw scholen en ga je delen met jouw collega’s,? Wat maakt dat jij dit zo belangrijk vindt?
  Benieuwd hoe je vandaag Parker gaat ervaren. Dat vond ik ook zo’n inspirerende school.
  Veel plezier vandaag op Parker.

 3. Mooi hè, hoe ze de talenten van de kinderen centraal zetten en van daaruit werken aan de academic skills. Juist deze kinderen hebben dat zo nodig, gezien worden om hun talent. Laten we eens kijken. Of we die gedachte ook op onze scholen wat meer naar voren kunnen laten komen.

 4. Dat fijne, die rust en relaxed achterover hangen gun ik jou en de kinderen op jullie school. Ik ben benieuwd wat jij aan mogelijkheden ziet om dat gevoel in jouw werk te krijgen. Goede reis terug en we praten er vast samen over door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: