Ervaren, let’s go!

Nog precies 12 dagen voordat de inspirerende studiereis begint!

Na de zomervakantie ben ik binnen Saam een nieuwe uitdaging aangegaan. Na 10 jaar te hebben gewerkt op basisschool de Fonkeling Tweede Stroming in Berghem ben ik nu gestart als leerkracht groep 7/8 op Montessorischool Het Elzeneind.

Goed om opnieuw stil te staan bij mijn leervragen, zijn ze nog passend?

1.My own purpose of my CES trip is learning which systems the American education uses to make sure children are made responsible of their own education and learning proces.

2.How can you optimally use the talents of children and how do you empower them?

Beide gekoppeld aan CES principe 4: Personalization Leren en lesgeven is persoonlijk, leraren en leerlingen tonen eigenaarschap. Deze leervragen zijn zeker nog passend. Ik kijk ernaar uit om dit te gaan onderzoeken en hierover in gesprek te gaan met collega’s. De kern zoals Sandra eerder al benoemende is:  Wat kan ik doen zodat leren in mijn klas nog meer persoonlijk wordt en kinderen zich nog meer eigenaar voelen van hun ontwikkeling?

Volgende week ga ik aan de kinderen uit de klas vragen wat zij graag willen weten over de scholen in New York en Boston. Ik ben benieuwd naar de vragen.

Ook heb ik een online cursus: Executieve functies binnen Piex gevolgd.

Fijn dat je mag kiezen tussen ik lees of ik luister optie. Wel is het soms zoeken naar de volgende stappen binnen een thema.

En wat herkenbaar: “Mijn moeder is mijn gymtas vergeten!” Leuk dat moeder ook mee wil gymmen! haha

Ik kijk ernaar uit om de training CES te volgen binnen Piex. “Zijn wat je zegt”

Hoe kom je (weer) tot de kern van het ‘ware leraarschap’?

Ik sluit af met een mooie quote: Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken!

Recommend0 recommendationsPublished in 04: Personalization, 10 principes, Reis2019

4 reacties op “Ervaren, let’s go!”

 1. Mooi Jetty!
  Geniet van jouw reis.
  Ga ervaren en beleven!
  Ben benieuwd maar jou verhalen als je terug bent.
  Ik ga je blogs zeker volgen!

 2. Jetty,

  Mooi dat je voor jezelf een heldere kern hebt gevonden. Mooi dat je vooral ook aandacht hebt voor leerkrachtgedrag. Wat kan jij doen zodat kinderen nog meer aan de slag zijn met hun eigen ontwikkeling? Ik ben heel benieuwd wat je gaat zien en hoe je ons meeneemt in wat jij allemaal te zien krijgt. Ik wens je een mooie inspiratievolle reis!

 3. ah ja! hartstikke passend die vragen! Empoweren van kinderen en …. jezelf. (lees de blogs van boven naar beneden… dus bij mijn reactie op je vorige blog had ik deze nog niet gelezen 😉

  Gun je enorm week focus op je eigen leren en dat van je groepsgenoten!

 4. Dimphy van Hal

  Hallo Jetty,
  Mooi dat je gaat kijken wat jij kunt doen/veranderen om kinderen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. De gesprekken die je met alle leerkrachten (NL/USA) zult hebben, zullen hier ook zeker aan bijdragen.
  Veel leerplezier!
  Groeten van een “oud” CES reiziger

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: