En dan is het bijna zover!

De laatste week voor de herfstvakantie is voorbij gevlogen!

De overdracht ligt klaar, stukje geschreven op het bord, ouders geïnformeerd, collega’s gemotiveerd om de blogs te lezen en als verrassing ligt er voor ieder kind een briefje op de tafel klaar. 

Zet hem op! Wees niet bang #foutenmakenmoet.
Leren= proberen en dingen proberen,dat is superleuk!
He jij, jij kan meer dan je zelf denkt.  High five! want ik zie hoe goed je iemand helpt ! 


En dan nu de kunst van het ‘loslaten’. En zoals de quote ons al laat weten: als je Los laat, dan heb je twee handen vrij om de CES-reis volop te gaan beleven en het zowel figuur als letterlijk ‘vast te houden.’ Dat ga ik dus doen, makkie ? 

De kinderen willen het volgende weten:
Hoe gaan jullie naar school?
Welke talen leren jullie?

Hoeveel uur gaan jullie naar school? Hebben jullie een agenda? Gaan jullie op schoolkamp? Hebben jullie een eindmusical in groep 8? Hebben jullie ook combinatiegroepen zoals wij in groep 7/8.  Luisteren jullie ook soms naar muziek tijdens zelfstandig werken?  Hebben jullie vragen van ons?  Hoe lang zijn jullie vakanties? Tot slot:

“en Juf? Je laat toch wel veel foto’s zien hé. Natuurlijk, dat beloof ik! “

Nog wat tips van Mirjam en reisgidsen, super tof & bedankt! Let’s go! 

Recommend0 recommendationsPublished in 04: Personalization, 10 principes, Reis2019

5 reacties op “En dan is het bijna zover!”

 1. Mirjam Boerboom

  Kijk, ervaar, voel en geniet van de mooie, bijzondere tijd die komen gaat, Jetty. Neem mee wat je past. Laat je inspireren tijdens de gesprekken met collega’s van hier en daar. Ik kijk uit naar je blogs, zo ben ik er op afstand toch een beetje bij. Ik ben benieuwd!

 2. Beste Jetty,
  Dat los laten gaat wel lukken zo te zien. Beide handen vrij om dit super avontuur te beleven en mooie vragen van de kinderen mee om te onderzoeken. Welke vragen ga jij onderzoeken? Waar ben jij nieuwsgierig naar?

 3. Wat heerlijk: het grote loslaten, letterlijk nu, maar figuurlijk hopelijk voor langer! Top dat je vragen van kinderen mee neemt. Super nieuwsgierig met welke basisvragen jij zelf gaat kijken. Waarop je focus gaat maken… want let wel… er is zoveel te zien en mee te maken. Is er een combinatie te maken tussen één / meerdere Montessori beloften die je wilt onderzoeken, waar je met CES principes en de praktijken ginds diepgang wilt maken ? Wens je prachtige reis vol van inspiratie en focus op jouw leraarschap!

 4. Lieve Jetty,

  Jouw prachtige leerreis is gestart en over 2 dagen ga jij de scholen bezoeken. Er komt veel op je af, maar wat gaat het je veel opleveren. Loslaten, dat kun jij en je geeft de groep over aan jouw collega’s. Top!

  De kinderen samen kunnen dit!

  The classroom as a whole is always way smarter than the teacher as an individual. We need to be able to tap into the wisdom of our students to make us better now and to help them to become better learners in the future.

  Wil jij voor mij nog kijken naar wat het verschil is tussen les volgen en een les ervaren door de kinderen en leerkrachten.

  Veel plezier!

 5. Lieke Markink

  Ha Jetty!

  Super veel plezier gewenst op je gave studiereis! Naast alle verschillen ben ik vooral ook benieuwd naar de overeenkomsten. Hoop ook daar wat van terug te lezen in je blogs! ??
  Ervaar-ze!
  ? Groetjes Lieke (mse)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: