Eyes 4751572 960 720

Eindelijk met eigen ogen!

Wie had dat ooit gedacht…. ik ga op CES-reis! Jarenlang heb ik mijn collega’s gevolgd op reis naar de andere kant van de oceaan en nu ga ik zelf, whaaa! Super spannend, want vliegen doe ik niet vaak. Maar ik heb ook erg veel zin om eindelijk met eigen ogen te gaan zien en ervaren wat al zoveel SAAM-collega’s hebben meegemaakt.

Maar wat wil ik dan zien? Dat is de vraag die ik mezelf stel na het “ja-woord” van mijn kant en de bevestiging van SAAM dat ik ook echt ben ingeloot.

Allereerst ben ik super nieuwsgierig hoe de scholen in Amerika waar wij gaan kijken het onderwijs organiseren. Hoe zien de gebouwen en lokalen er uit? Wie werken er? Welke kinderen gaan we ontmoeten?

Maar vooral ook de manier van werken wil ik van dichtbij zien: hoe wordt er lesgegeven, wat is de rol van de leraren, wat doen en hoe leren de kinderen op een schooldag?

En uiteindelijk mijn belangrijkste leervraag: Hoe worden kinderen op hun eigen ontwikkelingsniveau begeleid? Hoe wordt vormgegeven aan inclusief onderwijs? Hoe wordt omgegaan met kinderen met verschillende onderwijsbehoeften?

Dat laatste kom ik in mijn werk als IB-er steeds meer tegen, doordat we de laatste jaren met SAAM werken aan een steeds inclusievere omgeving op school. Daarin staan we met zijn allen soms voor uitdagingen (hoe helpen en laten we álle kinderen leren en ontwikkelen). Ik ben enorm benieuwd wat ik in de CES-scholen in New York en Boston ga zien en leren en wat ik hiervan mee kan nemen naar huis.

Morgen (19 april) komen we met onze CES-groep voor de laatste keer bij elkaar, zetten we de puntjes op de i. Daarna ga ik bij de start van de meivakantie vliegensvlug de koffers pakken, want ik heb het geluk om, voordat de CES-reis begint, eerst met mijn gezin twee weken te chillen in New York en Aruba! Hopelijk stap ik 6 mei dan heerlijk uitgerust het avontuur in! 

Recommend0 recommendationsPublished in Reis2023

Deel deze post

13 reacties

 1. Wat spannend Marjorie, maar wat tof tegelijk. Ik ga je volgen, ben benieuwd naar je ontdekkingen, eye-openers en mooie voorbeelden van inspirerende aanpakken..

  Liefs Désirée

 2. Veel succes maar vooral ook plezier. Dat gaat jou zeker lukken! Een reis waar je lang naar uitgekeken hebt.

 3. Marjorie, jij wordt in drie weken tijd gewoon een volleerd globetrotter! Ik heb er alle vertrouwen in dat jij veel gaat zien op de scholen die we bezoeken. De kunst wordt, denk ik, vooral het negeren van alle afleidingen, om door te dringen tot de kern van het onderwijs dat we gaan observeren en bespreken met collega’s op de scholen. Ik ben benieuwd wat jij gaat ontdekken en hoe je deze kennis gaat vertalen naar de praktijk: wat gaat er veranderen in jouw manier van kijken naar kinderen en werken als IB-er binnen jouw school?

 4. Marjorie! zo fijn dat ook jij op reis gaat. En leuk dat je nieuwsgierig bent naar de lokalen, de gebouwen… da’s nou net zo’n thema waarvan ik denk dat zij ook best veel van ons kunnen leren ;-). Ben nieuwsgierig naar wat jij ervan vindt. Mooi dat je diepgang wil maken op inclusie en hoe daarbij aan te sluiten bij al die ontwikkelbehoeften. Hoop dat je in je observaties en vragen er veel in gaat horen en zien. Kijk vooral ook eens in het pedagogisch handelen hoe er een soort diepgaande overtuiging ook is verankerd. Noem het een grondvisie. Waarmee veel mogelijk blijkt. Nieuwsgierig naar wat je mee gaat nemen in je eigen handelingsrepertoire én voor je werk met je collega’s. Heb het goed. maak moois!

 5. Lieve Marjorie,
  Jaaaa…daar gaat ze! Ga vooral heel erg genieten. Van New York, de grote stad, maar vooral van je persoonlijke reis met alles wat je daarin tegen gaat komen. Neem je ervaring mee terug naar De Aventurijn! Zet ‘m op kanjer!

 6. Jaaaa, daar ga je dan. Na vele verhalen gehoord te hebben over de scholen in Amerika ga je nu zelf het avontuur aan, super leuk, knap en spannend!! Ik ben erg benieuwd naar jouw blogs en hetgeen jij ziet in de verschillende scholen en jouw ervaringen.
  Ga vooral ook heel erg genieten van deze mooie reis!!

 7. Lieve Marjorie, wat spannend voor jou! Ik ben benieuwd naar jouw kijk, naar jouw observaties, naar jouw gevoel bij alles wat je gaat zien! Ik ga je zeker volgen! Heel veel plezier gewenst! Ik ben benieuwd wat je mee terug neemt voor De Aventurijn! ❤️

 8. Woohoo Marjorie, wat super spannend en gaaf dat je dit gaat doen! Jouw kennende ga je veel mooie dingen zien en er ook veel uihalen waar we bij ons op school weer wat van kunnen leren. Heel veel plezier!

 9. Lieve Marjorie,
  Wat een avontuur! Ongelooflijk spannend en een prachtige kans om te zien hoe scholen in Amerika het doen. Ik wens je een geweldige tijd en natuurlijk ga ik jouw blogs met veel plezier lezen. Geniet!

 10. Hé Marjorie,
  Super leuk dat je eindelijk mag!! Heel veel plezier en succes. Ik ben benieuwd naar je verhalen! Tot snel.

 11. Hee wereldreiziger! Hoe is het daar? Al een goede eerste dag achter de rug? Wij missen je… Maandagavond, jazzavond hier!
  Have fun!!!

 12. Lieve Marjorie, jouw avontuur is inmiddels begonnen. Zo benieuwd waar jij mee thuis gaat komen, wat een ervaring. Heel veel succes in New York! GENIET!! Liefs, Linde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *