EIN-DE-LIJK!

Deel dit bericht:

Het is zover! Mijn eerste blog. Ik denk dat onze CES groep de langste voorbereiding ooit heeft gehad op dé CES reis naar New York & Boston! Dit alles door onze ‘grote vriend’ corona maar na het geduldige wachten mogen we woensdag 3 mei dan toch echt naar Schiphol. EIN-DE-LIJK dat vliegtuig instappen! Dit wordt mijn tweede bezoek aan New York. Deze stad heeft genoeg te bieden dus de eerste paar dagen hoeven we ons niet te vervelen. Ik kan niet wachten om weer op Times Square rond te wandelen of een rondje door Central park te fietsen. Kortom de typische toerist uithangen!

Dit alles duurt tot maandag 8 mei want dan gaat het serieuze werk beginnen. Het lijkt me super tof om alle CES principes in de praktijk te gaan zien. Dit geeft me vast nieuwe inspiratie om onze ‘rijken’ weer eens te pimpen! Jaja, op mijn werkplek: de Fonkeling Tweede Stroming werken we sinds dit schooljaar met diverse rijken bijvoorbeeld taalrijk, wereldrijk, muziekrijk enzovoort.

Je kunt wel zeggen dat de Tweede Stroming helemaal in mijn bloed zit. Ik ben héél trots op ons onderwijs. Ik zet me daar elke dag volledig in om het beste uit elk kind te halen én het kind echt te zien. Welbevinden en betrokkenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Ik loop heel graag even onze kleuterklas binnen maar de trap op naar de bovenbouw voelt voor mij toch echt als thuiskomen.

Naast coach van groep 6-7 ben ik ook taalcoördinator binnen onze school. We zijn druk bezig met het implementeren van de leesmethodiek: Zin in lezen! Diverse thema’s komen aan bod waarmee we vak geïntegreerde (lezen, taal, schrijven, wereldoriëntatie, muziek en Engels) activiteiten aanbieden. De leeromgeving wordt zo rijk mogelijk ingericht binnen elk thema.

Ik ben heel benieuwd hoe thematisch/vak geïntegreerd werken vorm gegeven wordt op de scholen die wij gaan bezoeken. Dit is tevens ook mijn leervraag. Raakvlakken en/of onderwerpen die hierbij aansluiten zijn: rijke leeromgeving, leesstimulering, thema activiteiten en wereldoriëntatie.

Dit avontuur mag ik ook nog eens samen met een toffe reisgroep inclusief vriendin en collega Melanie gaan beleven! Als kers op de taart zien we ook zaterdag 6 mei Marian mijn teamleider en directrice in één, in New York verschijnen! Wat fijn dat wij samen deze reis mogen gaan maken. Ik hoop dat dit de Fonkeling echt iets moois gaat brengen!

Recommended1 recommendationPublished in Reis2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *